Baro Başkanı Canan: Kolluk kuvvetleri cezasızlık zırhıyla korunuyor

Baro Başkanı Canan: Kolluk kuvvetleri cezasızlık zırhıyla korunuyor

Yüksekova'da 5 yaşındaki Erdem Aşkan'ın uzman çavuşun kullandığı aracın çarpması sonucu ölmesine tepki gösteren Hakkari Baro Başkanı Ergun Canan, "Cezasızlık kültürü, kolluk kuvvetlerini cesaretlendiriyor" dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün uzman çavuşun kullandığı araç, 5 yaşındaki Erdem Aşkan adlı çocuğa çarparak hayatını kaybetmesine neden oldu.

bianet'e konuşan Hakkari Baro Başkanı Ergun Canan, bölge illerinde son yıllarda onlarca çocuğun, zırhlı araçların çarpması sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.

"Cezasızlık kültürü, kolluğu cesaretlendiriyor"

"Bu ne yazık ki ilk değil ve son olacak gibi de görünmüyor" diyen Canan sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü etkin soruşturmalar yürütülmediği gibi bu tarz olaylara karışan kolluk kuvvetleri, bir cezasızlık zırhıyla korunuyor, bir bakıma yargının eli kolu bağlanıyor."

Devam eden "cezasızlık kültürünün" kolluk kuvvetlerini "cesaretlendirdiğini" vurgulayan Canan, "Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki failler cezalandırılmadıkça, bu tarz ölümler asla son bulmayacaktır. Bu ölümlerin son bulmasının yolu, failleri mutlaka cezalandırmaktan geçmektedir" dedi.

"Aşırı hız ve hatalı sollama söz konusu"

Ne olursa olsun baro olarak soruşturmanın takipçisi olacaklarını belirten Canan, "Özellikle Yüksekova ve Hakkari bölgesi için şunu da söyleyebiliriz ki kolluk kuvvetleri, trafik ışıklarını dikkat almıyor. Mevzut olayın trafik ışıkları ihlalinden kaynaklanıp kaynaklanmadığını şimdi net olarak bilemesek de aşırı hız ve hatalı sollama söz konusu. Biz de hukuki süreci sonuna dek sürdüreceğiz" diye konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.