Baro Başkanı Canan: Hakkari’ye sahip çıkmak ortak görevimiz olmalı

Baro Başkanı Canan: Hakkari’ye sahip çıkmak ortak görevimiz olmalı

Hakkari Barosu Başkanı Ergün Canan: "Sağduyunun ve demokratik olgunluğun, hukuk ile taçlandığı bir Hakkari’ye sahip çıkmak ortak görevimiz ve sorumluluğumuz olmalıdır."

Hakkari Barosu Başkanı Ergün Canan, 31 Mart yerel seçimleri sonrası yaptığı değerlendirmede seçimin bazı olumsuzluklara rağmen tamamlanmış olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Seçimlerden sonra hukuka uygun olmayan bir kararla, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan'a mazbatasının verilmeyerek ikinci olan adaya mazbatanın verilmesi, Türkiye’de yaşayan hukuka ve demokrasiye inanan herkesi rahatsız ettiği gibi, bizi de rahatsız etmiştir. Bu süreçte, hukuka uygun olmayan bu karara karşı Türkiye’ nin bir çok yerinde ve İlimiz genelinde protestolar yaşanmıştır" dedi.

"Her ferdimiz bizim için çok kıymetlidir"

"Her ne olursa olsun kadim şehrimiz olan Hakkari’mizde yaşayan her ferdimiz bizim için çok kıymetlidir" diyen Canan şöyle devam etti:

"Bu süreçte ilimizde yaşanan bazı olumsuz olayların bir daha tekrarlanmaması ve kardeşliğimize zarar vermemesi en büyük temennimizdir. Sağduyunun ve demokratik olgunluğun, hukuk ile taçlandığı bir Hakkari’ye sahip çıkmak ortak görevimiz ve sorumluluğumuz olmalıdır."

Canan'dan bayram mesajı

Ramazan Bayramının, dargınlıklara, kırgınlıklara kardeşlik ruhu inancıyla son bulması için yeni bir başlangıca vesile olmasını dilediğini belirten Canan, "Ramazan Bayramının başta İlimizde yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere tüm insanlığa huzur, hoşgörü ve barış getirmesini ümit ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm meslektaşlarımızın, hemşehrilerimizin ve yurttaşlarımızın Ramazan Bayramını kutluyorum" dileklerinde bulundu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum