Barış Atay: Üçüncü bir ittifaka ihtiyaç var

Barış Atay: Üçüncü bir ittifaka ihtiyaç var

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, iktidar değişiminde sosyalist hareketin önem taşıdığını belirterek, bütün muhalefetin iktidar ittifakı karşısında mücadele ettiğini söyledi.

Türkiye İşçi Partisi’nin “Bir Yol Var” kampanyası kapsamında Çanakkale’ye gelen Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, Türkiye’nin çok kritik bir dönemden geçtiğini ifade etti. Tüm Emekliler Sendikası’nı ziyaret eden Atay, iktidar ittifakının karşısında bütün bir muhalefetin mücadele ettiğini söyledi.

‘ÜÇÜNCÜ BİR İTTİFAKA İHTİYAÇ OLDUĞUNDA ORTAKLAŞIYORUZ’

İktidar değişiminde sosyalist hareketin önemine de değinen Barış Atay, “Türkiye’deki sol, sosyalist, demokrat güçlerin pozisyon alamadığı ya da bu sürece müdahale edemediği herhangi bir iktidar değişiminin, Türkiye’nin geleceği açısından uzun vadede çok yararlı olmayacağını düşünüyoruz. Birçok şehirde bu fikir üzerinde ortaklaştığımızı da görüyoruz” dedi. “Türkiye’de üçüncü bir ittifaka ihtiyaç olduğu konusundaki fikrimiz net” diyen Atay, “Sonuç itibariyle bir iktidar bloku, ittifakı var ve Türkiye’deki bütün bir muhalefet bloku iktidar ittifakının karşısında mücadele veriyor. ‘Millet İttifakı’ diye bir muhalefet bloku da var. Bizim fikirlerimizin ve ideolojimizin dışında başka bir alanı domine etmeye çalışıyorlar. Düzen içi bir siyaset yürütüyorlar. Fakat Türkiye’deki sosyalist partilerin, HDP’nin ve Türkiye’de emekten yana kurumların yeni bir ittifak anlayışı içerisinde muhalefetin bir blokunu tutması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.