Yeşil Sol Partili Uçar ve DBP'li Aydeniz, Barış Annelerinin taziyesine katıldı

Yeşil Sol Partili Uçar ve DBP'li Aydeniz, Barış Annelerinin taziyesine katıldı

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, yaşamını yitiren Barış Anneleri Adalet Safalı ve Perişan Akçelik’in taziyesine katıldı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar beraberindeki heyetle, dün trafik kazasında yaşamını yitiren Barış Anneleri Adalet Safalı ve Perişan Akçelik ile Akçelik’in oğlu Cihan Akçelik için Yüksekova'nın Şahê köyünde kurulan taziyeyi ziyaret etti. 

Esendere beldesinde konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Barış Anneleri’nin verdiği onurlu barış mücadelesine değindi, “Barışı sağlayacak olan annelerdir” dedi. 

 Uçar, "Kurdistan'da her ailenin çocukları, yakınları cezaevlerinde. Barış Anneleri’miz de çocuklarına para gönderdikleri gerekçesiyle ifadeye çağrılmış. Bu suçlama hem Kurdistan’da hem de Türkiye'de mücadele eden tüm arkadaşlarımızın karşı karşıya kaldığı bir suçlama” diye konuştu. 

DBP Eş Genel Başkanı Aydeniz ise "Onurlu Kürt halkının başı sağ olsun. Bu trafik kazası da Türk Devleti’nin yürüttüğü politikanın sonucudur. Kürt halkı ve anneleri Kurdistan'ın geleceği, onurlu bir barış ve birlik için yıllardır mücadele veriyor. Beyaz tülbentleriyle sokaklarda, mahallerde barışı savundular ve mücadeleyi sürdürdüler. Bizde onlara söz veriyoruz o beyaz tülbentleri her zaman göklere yükselteceğiz. Bugün acımız büyük ama nefretimiz çok daha büyük. Bu mücadele sonuç alıncaya kadar izlerinde yürümeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından heyet, Barış Anneleri ile birlikte mezarlık ziyaretinde bulundu.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.