Barış Anneleri: Yemek yiyemiyoruz, uyuyamıyoruz

Barış Anneleri: Yemek yiyemiyoruz, uyuyamıyoruz

Açlık grevi yapan tutukluların durumunun ağırlaştığını ifade eden ve kendi kardeşi de açlık grevi yapan Rukiye Işık, “Annelerin yürekleri yandığı için sokaklarda eylem yapıyorlar” dedi.

Diyarbakır’da açlık grevlerine dikkat çekmek için Koşuyolu Parkı’nda açıklama yapmak isteyen annelere yine izin verilmedi. Çevresi bariyerlerle kapatılan parkta açıklamaya izin verilmemesi üzerine anneler toplandıkları yerde bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) önüne yürüdüler. Eyleme HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Zeyyat Ceylan, Hülya Alökmen, HDP Diyarbakır milletvekilleri Saliha Aydeniz, Remziye Tosun ve Semra Güzel’de katıldı.

AYDENİZ: BASINI NEDEN ENGELLİYORSUNUZ

Çocukları cezaevlerinde açlık grevi ve ölüm orucunda olan annelerin Diyarbakır’daki eylemi 14 gündür devam ediyor. Anneler, bugün de Koşuyolu Parkı’nda açıklama yapmalarına izin verilmemesi üzerine toplandıkları yerde oturma eylemi yaptılar. Oturma eyleminin ardından polis çemberinde TUAY-DER önüne yürüdüler.
Basının görüntü almasına müsaade etmeyen polislerle HDP’li vekil Saliha Aydeniz arasında tartışma yaşandı. Aydeniz polislere “Basını neden dışarıya çıkarıyorsunuz. Burada yaşananların kamuoyuna yansımasını istemiyor musunuz?” dedi. Tartışmanın ardından TUAY-DER önüne zılgıtlarla ve sloganlarla yürüyen anneler dernek binasının önünde açıklama yaptılar.

‘BARIŞI İSTİYORUZ, NEYİMİZDEN KORKUYORLAR?’

Aileler adına, kardeşi açlık grevinde olan Rukiye Işık açıklama yaptı. Açlık grevinde ve ölüm orucunda olanların mücadelelerini sahiplendiklerini belirten Işık, “Annelerin yürekleri yandığı için sokaklarda eylem yapıyorlar” dedi. “Bu ülkenin polisine, askerine söyleyin, anneleri varsa, yürekleri yanıyorsa önümüzü açsınlar” diyen Işık şöyle devam etti: “Önümüzü kesmesinler. Biz evde yemek yiyemiyoruz. Neden kimse bizi görmüyor? Tayip Erdoğan’ın da çocukları var. Erdoğan’ın yüreği yanıyorsa annelerin çığlığını duysun. Onlar 3 gün bir şey yemese dayanabilirler mi?”

Açlık grevindeki mahpusların ailelerini aradıklarını ve sağlık durumlarının kötü olduğunu söyleyen Işık “Anneler artık gece yastığa başlarını koyamıyorlar. Sürekli keyfi bir şekilde yürüyüşlerimiz engelleniyor. Elimizde silah mı var bizi bu şekilde ablukaya alıyorlar. Biz savaşı değil barışı istiyoruz. Neyimizden korkuyorlar” dedi. (DUVAR)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum