Barınamıyoruz eylemi için Ankara’ya gelen öğrenciler kente alınmadı

Barınamıyoruz eylemi için Ankara’ya gelen öğrenciler kente alınmadı

Üniversite öğrencilerinin Ankara’da yapmayı planladığı ‘Barınamıyoruz’ eylemi öncesi kente girişleri engellendi. İstanbul’dan Ankara’ya gelen 10’un üzerinde öğrencinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Türkiye’nin farklı kentlerindeki üniversite öğrencileri, yüksek ev kiraları ve yurt sorununa tepki göstermek için bir araya geldi. Öğrenciler Meclis’te bütçe görüşmelerinin devam ettiği günde seslerini duyurabilmek için Ankara Ulus Meydanı’nda ‘Barınamıyoruz’ eylemi organize etti.

Ankara Valiliği’nin, ‘Barınamıyoruz Hareketi’nin 12 Aralık’ta saat 12.00’de düzenleyeceği eylemin “uygun” görülmediğini açıklamasının ardından sabah saatlerinde çok sayıda öğrenci otobüslerle bulundukları kentlerden Ankara’ya doğru yola çıktı. Sabah saatlerinde Ankara girişinde durdurulan öğrencilere polis tarafından kente giriş yapamayacakları söylendi ve Başkent’e girişleri engellendi.

Sosyal medya hesapları üzerinden polise tepki gösteren öğrenciler, “Milyonlarca genç aç, yoksul, borçlu, barınamıyor ve bu gençlerin Ankara şehrine girişi hukuksuz, asılsız bir Ankara Valiliği talimatıyla engelleniyor! Biz bu ülkenin gençleri değil miyiz? #GençlereYoluAç" ifadelerini kaydetti.

ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir’den Ankara’ya gelen öğrencilerden 4’ü polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltı aracında açıklama yapan öğrencilerden biri, “Geldiğimiz otobüs de gözaltı aracına dönüştürülmüş durumda. Kapıyı kapatarak zorla tutuyorlar ve bizi İzmir’e geri göndermeye çalışıyorlar. Bu memleketin gençleri olarak Ankara’ya girişimiz engelleniyor. Bunun ne seyahat ne ifade özgürlüğüyle hiçbir yanı kalmadı. Bizden korkuyorlar, korksunlar” ifadelerini kullandı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.