Barınamayan öğrenciler kararlı: Çözemiyorsanız o koltuktan inin

Barınamayan öğrenciler kararlı: Çözemiyorsanız o koltuktan inin

Barınma sorunlarını park ve bahçelerde dile getiren üniversite öğrencileri, iktidara "Çözüm üretemiyorsanız, o koltuklardan inin" diye seslendi.

Üniversite öğrencilerinin ev kiralarındaki artış ve fahiş yurt fiyatlarına karşı İstanbul, Ankara ve Kocaeli başta olmak üzere birçok kentte başlattığı protestolar devam ediyor. “Barınamıyoruz Hareketi” ve “Yurtsuzlar” adı altında örgütlenen öğrenciler, sorunlarına çözümü için bazı park ve meydanlarda sabahlıyor. Öğrenciler yer yer polis engeliyle karşılaşmalarına rağmen sorunları çözüme kavuşana kadar eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını vurguladı. 

ÖĞRENCİLER BARINAMIYOR

İstanbul Kadıköy’de bulunan Moda Sahili’nde barınma sorununa karşı nöbet tutan öğrencilerden Sıla Öztürk, tüm öğrencilerin kalacak yer sorunuyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Kira fiyatlarındaki artış ve yetersiz kapasiteli yurtlar nedeniyle öğrencilerin dışarıda kaldığını dile getiren Öztürk, yetkililerin sorunlarının karşısında adım atmadığını ve seslerine kulak tıkadığını belirtti. Seslerini yükselttikleri andan itibaren kriminalize edilmeye çalışıldıklarını da sözlerine ekleyen Öztürk, mevcut iktidarın halkın temel ekonomik sorunları çözme noktasında uzak olduğunu vurguladı.

Sorunları çözülene kadar parklarda sabahlayacaklarını ifade eden Öztürk, "Barınamayan öğrenciler olarak bizim birbirimizden başka çaremiz olmadığını biliyoruz. Parklardaki buluşmalarımız büyüdükçe bir sonuca varabiliriz. Sorunları ortak olan öğrencilerinin yan yana gelmesi bugünün acil ihtiyaçlarından biridir” diye belirtti. 

'KOLTUKTAN İNİN' 

Şişli’de bulunan Maçka Parkı’nda eylemlerini sürdüren öğrencilerden Özlem Özdemir ise, yurt kapasitelerinin öğrencilere yetmediğini söyledi. Özdemir, şöyle devam etti: “Farklı illerden gelen arkadaşlarımız yurt çıkmadığı müddetçe sokakta kalacak. Çözüm üretilmeli. İktidarın sorunu çözmesi için hep birlikte ses çıkarmalıyız. Çözüm üretemiyorlarsa o koltuklardan inmeleri gerekiyor.” 

'BAKAN GELSİN KENDİSİ KALSIN' 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yurt koşullarına dair yaptığı açıklamaya tepki gösteren Öztürk, şunları dile getirdi: "Gelip bu yurtlarda kendisi kalsın. 4-5 kişilik odalarda kalıyoruz. Yurt internetleri berbat. Ödevlerimizi, projelerimizi yapamıyoruz. Yurtların yemekleri iyi değil. Kapasiteleri çok olmasından dolayı az yemek çıkartılıyor. Kaldıkları lüks saraylara benzetiyorlarsa yurtları, gelip odalarımızın kapılarını açıp misafir edelim onları." 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.