Bankalar Birliği'nden kredi tuzağı uyarısı

Bankalar Birliği'nden kredi tuzağı uyarısı

Türkiye Banlar Birliği (TBB); 'acil kredi', 'hızlı kredi', 'krediniz bir tık uzağınızda' gibi mesaj ve maillerle yurttaşların dolandırıcılara yöneltildiği uyarısında bulundu.

Kredi dolandırıcılığıyla ilgili şikayetler artınca Türkiye Bankalar Birliği’nden (TBB) açıklama geldi.

Son dönemde artış gösteren bazı reklamlarda, kredi sicilleri ne olursa olsun, ödenecek komisyon karşılığında bankalardan en uygun şartlarla kredi sağlanacağının vadedildiğini belirten TBB, “Bu tür reklam ve mesajlara aldanarak işlem yapılması halinde kişisel bilgileriniz, iyi niyetli olmayan dolandırıcıların eline geçeceğinden, maddi ve manevi mağduriyetler yaşanabilecektir” uyarısında bulundu.

İlan, mesaj, internet reklamları veya mesajları aracılığıyla ‘acil kredi’, ‘hızlı kredi’, ‘krediniz bir tık uzağınızda’, ‘acil kredi mi lazım?’, ‘ihtiyaçlarınıza en uygun krediyi sizin için analiz edelim’ gibi ifadeler kullanılmak suretiyle dolandırıcılık yapıldığını belirten TBB, şu açıklamada bulundu:

“Dolandırıcılar, başvuruda bulunanların kişisel bilgilerini kullanarak bunlar adına hazırladıkları sahte belgeler ile kredi çekmektedirler. Bu tür dolandırıcılık olaylarında, dolandırıcılara itibar ederek bilmeden de olsa iş birliği yapan ve adlarına kredi çekilen kişilerin de hukuki, cezai ve mali sorumlulukları doğabilmektedir. Sahtecilik ve dolandırıcılık olaylarının engellenmesi, mağduriyetlerin önlenmesi için yukarıda belirtilen türdeki dolandırıcılık girişimlerine itibar edilmemelidir. Kredi kullanmak isteyen müşteriler, hiçbir şekilde aracı kullanmadan doğrudan doğruya bankalara başvurmalı ve sadece banka personeliyle iletişim halinde olmalıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.