'Balyoz'da bilanço: 48 gözaltı

'Balyoz'da bilanço: 48 gözaltı

Balyoz Darbe Planı iddialarına ilişkin sabah saatlerinde başlatılan operasyonda 7'si muvazzaf asker olmak üzere 48 kişi gözaltına alındı.

Sabah'ın erken saatlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı fezlekesiyle başlatılan, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da yürütülen operasyonun arından 48 kişi gözatına alındı. Ankara'da eski Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, emekli Orgeneral Çetin Doğan, Korgeneral Ayhan Taş, emekli Tümamiral Deniz Kutluk, emekli Albay Mustafa Çalış, emekli Albay Yusuf Ziya Toker, emekli Albay Hasan Bahri Arslan ve 2'si tuğamiral olmak üzere 7'si muvazzaf subay gözaltına alındı.

İstanbul'da yaklaşık 20 noktaya polis operasyon düzenledi. Mehmetçik Vakfı ve Çetin Doğan'n Harp Akademisi lojmanlarında bulunan evi de arandı. Yapılan baskınlarda Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun, emekli Albay Kubilay Aktaş ile emekli Albay Emin Küçükkılıç, emekli Tümamiral Özer Karabulut ve Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Oramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü gözaltına alındı. İzmir'de emekli Deniz Kurmay Albay Ümit Özcan ve eski Güney Deniz Saha Komutanı Emekli Koramiral Lütfi Sancar gözaltına alındı. İzmir'de ayrıca, ismi açıklanmayan emekli bir tuğgeneral de gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında Bursa'da da emekli albay olduğu belirtilen Ahmet Metin Dikici evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alındı. Muğla Bodrum'da ise Çetin Doğan'ın evinde arama yapıldı. Gözaltına alınanların tamamının İstanbul'a getirileceği bildirildi. / DİHA