Bakırhan, Hakkari'den kayyımlara seslendi: Siz de aday olun, halk kimi destekliyor görelim

Bakırhan, Hakkari'den kayyımlara seslendi: Siz de aday olun, halk kimi destekliyor görelim

Hakkari'de konuşan HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, " Sayın kayyımlar, 4 ay sonra seçim var, kendinize güveniyorsanız buyurun siz de aday olun, halk kimi destekliyor görelim" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, bir hafta önce başlattığı kent gezilerini Hakkari halk buluşmasıyla noktaladı. Sabah saatlerinde Hakkari'ye giden Bakırhan ve beraberindekiler, kalabalık bir kitle tarafından Özgürlük Meydanı’nda karşılandı. Konvoyla kent merkezine geçen Bakırhan, HEDEP il binası önüne kadar yürüdü. 

Parti binası önünde toplanan halka seslenen Bakırhan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

EZİYETLERİNE ONURUMUZLA KATLANACAĞIZ: Zannediyorlar ki engelleyerek bedel ödemiş insanlar bu davadanm vazgeçecek. Biz bir türlü onlara haklı bir dava verdiğimizi,  bu dava sonuçlanıncaya kadar bütün eziyetlerine onurumuzla katlanacağımızı anlatamadık. Ama inşallah anlatmaya devam edeceğiz. Devlet burada çok pervasızca davranıyor. Adını sayamayacağım kadar çok sivil vatandaş bu topraklarda yaşamını yitirdi. Onları katledenlerin bir gün demokratik bir yargı önünde hesap vereceklerini belirtmek istiyorum.

KAYYIMLARI KENDİ MEMLEKETLERİNE GÖNDERECEĞİZ: İki dönemdir irademize kayyım atıyorlar. Kayyım yolsuzluk demektir, kayyım yolsuzluk demektir, kayyım Ape Musa'nın ismini tabeladan silmektir, kayyım kadın karşıtıdır, genç karşıtıdır. Peki kayyım ne yapıyor? Talan ve yolsuzluk yapıyor. Diyarbakır'da Bağlar'da, Mardin kayyımının Van kayyımının yaptıklarını anlatsak 2 saatte bitmez. Van'ın borcu ikiye katlanmış. Peki ne yapacağız? Önümüzdeki seçimde bu kayyım sistemini sandığa gömeceğiz. Sayın kayyımı kendi memleketine göndereceğiz, gitsin biraz da Uşaklılara hizmet etsin, Uşaklılar onu sevsin. Sayın valiler, sayın kayyımlar, 4 ay sonra seçim var, kendinize güveniyorsanız buyurun siz de aday olun, halk kimi destekliyor görelim.

BU NASIL KARDEŞLİK: Recep Tayyip Erdoğan, oturuyor kalkıyor 'Kürt kardeşlerim' diyor. Biz kardeşsek niye iki dönemdir buraya kayyım atıyorsunuz? Niye Amasya'ya, Yozgat'a atamıyorsun da Batman'a, Siirt'e atıyorsun. Bu nasıl kardeşlik. Niye başka kapılar vızır vızır işlerken Kürtlerin sınır kapıları kapatılıyor.

HAKKARİ'DE DE KAYYIMA HAYIR, TTB'DE DE: Bu ülkenin en demokrat, en onurlu, en kıymetli kurumlarından Türk Tabipler Birliği2nin yönetimine de buraya atadıkları gibi kayyım atadılar. Biz buradan TTB'nin mücadelesini desteklediğimizi haykırıyoruz. Hakkari'de de kayyıma hayır, Ankara'da da TTB'de de. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.