Bakırhan Yüksekova'da: "Yerel seçimlerde halk adayını seçecek"

Yüksekova'da düzenlenen halk buluşmasında konuşan HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yerel seçimlerde halkın kendi adayını seçeceğini belirterek, “Şimdiden halkımızın belirleyeceği adaylar başımız üstünedir” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Hakkari’nin ardından Yüksekova'daki halk buluşmasına katıldı. Bakırhan, ilçenin giriş kontrol noktasında yaşananlara değinerek bunun “yerel seçimlerde iyi yönetemedikleri belediyelerin kaybetme telaşı” olduğunu söyledi. 

Bakırhan, “Unuttukları bir şey var, bize mücadeleyi öğreten Yüksekova halkının bu tür engellemelerle mücadeleden vaz geçeceklerini sanıyorlarsa büyük yanılıyorlar” dedi. Konuşmasının devamında yaşamını yitiren Yüksekova eski belediye Eşbaşkanı Hatem İke ve trafik kazasında yaşamını yitiren Barış Annelerini anan Bakırhan, “Barış annelerini ifadeye çağıranlar, yaşanan katliamın sorumlusudur. Ağzını açan her Kürdü yargılayan, soruşturma açan ve mahkeme açan bu sistem işte bu katliamın sebebi oldu. Yine katledilen çiftçi emekçi amcamız Sertip Şen’i de saygıyla anıyoruz. Katliamların cezasızlıkla sonuçlanacağını düşünenler, emin olun bu halka hesap vereceklerdir” diye belirtti. 

8e163571-4ef0-49da-be60-29def539b933.jpg

'Kürdün iki kilo şekeri ve çayını engelleyen iktidar, limanlarda gemi dolusu kaçak mamullerin girişini engellemiyor'

Kötü yönetimden hesap soracaklarını ifade eden Bakırhan, “Memleket iyi yönetilemiyor, ekonomi berbat, emekliler 7 bin 500 TL’yle geçinmeye çalışıyor. Sınır hattında Kürt oldukları, Kürtler yaşadığı ve Kürtler ticaret yaptığı için ticaret yok hale getirildi. Eski ünlü içişleri bakanı, onunla fotoğraf çekenler, uyuşturucu baronları, sınır limanlarını tonlarca uyuşturucu geçirerek ve istedikleri şeyleri yurda sokabiliyorken, Kürdün iki kilo şekeri ve çayını engelleyen iktidar, limanlarda gemi dolusu kaçak mamullerin girişini engellemiyor. Çünkü sınırda yararlanan Kürt olduğu için, Kürt’ün aç ve işsiz kalıp topraklarını terk etmesi lazım. Bu topraklar Kürtsüz olsun davasına sahip çıkacak kimse kalmasın diye bütün politikaları hayata geçiriyorlar” dedi.

'Aşiretlerin arasına kayyımı sokarak, aşiretleri partisinden, ailesinden uzaklaştıracaklarını sanıyorlar'

Bakırhan, “Kürt halkına bunca kötülük yapan iktidar, çıktığı her yerde de ‘Kürt kardeşlerimiz’ diyor.  81 yaşındaki Makbule Özer’i daha dün tutuklayanlar nasıl bir kardeşlikten bahsediyor. İki dönemdir Yüksekova halkının iradesine kayyım atayanlar, hayvanlarını otlatan Sertip Şen’i katledenler, hangi kardeşlikten bahsediyorlar? Kürt’ü bu hale getirenleri ve ‘biz kardeşiz’ diyenlere kanmıyoruz. Bence onlar da inanmıyorlar, öylesine söylüyorlar. Bunların yanı sıra şimdi de yeni Kürtlerin farkına vardılar aşiretleri topluyorlar. Aşiretlerin arasına kayyımı sokarak, aşiretleri partisinden, ailesinden uzaklaştıracaklarını sanıyorlar. Aşiretlerin demokratik ve insani yanları da bizimdir. Kürt aşiretleri kayyımcı zihniyetin nereden kardeşi oldu? Nereden kardeşi olacak. Bu kayyımcı, Kürt’ü reddeden iktidar, yaptığı hiçbir şey bizim lehimize değil. Ne yapıyorlarsa bilin ki bu davanın aleyhine yapıyorlar. Colemêrg halkı bizim yüzümüzün akıdır. Bütün olumsuzluklara rağmen 3 vekil çıkardınız. Şimdi bu uygulamaların, tekrar Gever’de ve Colemêrg’te karşılık bulmadığını yerel seçimlerde güçlü bir şekilde iradenizi ortaya koyarak göstereceğinize eminim” diye konuştu.

Yerel seçimlerde halkın kendi adayını seçeceğini söyleyen Bakırhan, “Emek veren halkımız, bedel ödeyen halkımız, yıllardır bütün olumsuzluklara rağmen partisine sahip çıkan halkımızdır. O yüzden ‘bu halk başkanını seçsin’ dedik. Şimdiden halkımızın belirleyeceği adaylar başımız üstünedir, kentimize ve şehirlerimize hayırlı uğurlu olsun” diye belirtti.

'Kayyım efendi ne yapmış bu parayı?'

Bakırhan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Kayyım sokaklara çıkıp dost olduğunu ve yerel halkın insanı olduğunu söylüyor. Bize dost olduğunu söyleyen kayyım çocuklarımızın 50 ila yüz yılını çalışarak ödeyemeyeceği miktarda borçlandırıyor. Şu anda Yüksekova Belediyesi nüfusuna göre en fazla borç yapan belediyesidir. Kayyım efendi, ne yaptın bu parayı? Nereye harcadın? Bir gece Gever’de bir aileye misafir oldum muslukları açıyorsun, çamur akıyor. Caddede dolaşıyorsun, toz, duman çamur. Kaldırım yok, yol yok, altyapı yok, iş desen hiç yok. İnsanlar kendi kaderine terk edilmiş, sosyal bir yaşam da yok. Siz Gever halkının huzurunda soruyoruz kayyım efendi ne yapmış bu parayı? Vekillerimizle birlikte bu sorunun cevabını öğrenmek için meclis araştırma komisyonuna önerge verdik. Önergemiz kayyum atayan zihniyet tarafından reddedildi.”

Bakırhan’ın konuşmasının ardından halk buluşması son buldu.

9b9eba17-b9c4-4ed3-9d95-8433263c6e73.jpg

be7ce681-7194-4562-a42d-b953aa448e90.jpg

4675122b-ef27-4fc3-9d3c-6c5174efd60e.jpg

 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.