Bakan Yerlikaya açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma günü Hakkari'ye geliyor

Bakan Yerlikaya açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma günü Hakkari'ye geliyor

Programları kapsamında Hakkari'ye gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma günü Hakkari'ye geleceğini söyledi.

Hakkari Valiliğini ziyaret eden Yerlikaya, Vali Ali Çelik'ten ildeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Yerlikaya Hakkari Valiliği'ne yaptığı ziyaretten sonra gazetecilere açıklama yaptı. Koç Tepe Üs bölgesini ziyaret ederek buradaki güvenlik güçleriyle birlikte iftar yaptıklarını belirten Yerlikaya, "150 daimi, 51 geçici üs bölgemiz var. Bunların her birinin konumlandığı yerleri siz kıymetli Hakkarililer çok iyi biliyorsunuz. Koç Tepe Jandarma Üs Bölgemiz 2 bin 945 rakımda yer alıyor. Oldukça stratejik bir yerde. Burada tüm geçiş güzergahlarının tamamını kontrol altına alıyoruz" dedi.

aa-20240312-33971771-33971770-icisleri-bakani-ali-yerlikaya-hakkaride-konustu.jpg

Hakkari'deki esnafı ziyaret ederek ramazanlarını tebrik edeceklerini belirten Yerlikaya, "Bugün üs bölgesinde iftarımızı açtıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza telefonda burada olduğumuzu arz ettik. Oradaki jandarmamızın, Mehmetçiğimizin iftar sevincine ortak olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu cuma saat 13.00'te inşallah Hakkarili hemşerilerimizle, kardeşlerimizle buluşacağını ve bir miting yapacağını öğrenmiş olduk. Bunu da Hakkarili hemşerilerimize iletmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Asayiş ile ilgili suçlarla ilgili daha iyi olmak ve olay sayılarını düşürmek, var olan suçları aydınlatarak suçluları adalete teslim etmekle ilgili çalıştıklarını belirten Yerlikaya AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Deprem hazırlıklarına değinen Yerlikaya, 2 bin kişilik arama kurtarma ekibinin hazır olacağını ifade etti. Yerlikaya, Zap suyu üzerinde 34 yeni köprünün yapılması için etüt çalışmalarının yapılacağını söyledi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum