Bakan Selçuk: Okulları yüksek kapasite ile açacağız

Bakan Selçuk: Okulları yüksek kapasite ile açacağız

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulları 15 Şubat'tan itibaren 'mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasite ile açma' kararında olduklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan okulların açılması planlanan 15 Şubat tarihi için, 'yüksek kapasite ile açılış' açıklaması geldi.

Sadece sınava girecek 8 ve 12. sınıflar için açılış yapılacağı iddia edilen 15 Şubat tarihi için Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Yönetim Kurulu ile görüşmesinde değerlendirmeler yapan Selçuk, "15 Şubat'tan itibaren toplumun, ailelerin, annelerin, babaların, çocukların durumuna baktığımızda okulların artık mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir kararlılığımız var" dedi.

'BUGÜNÜN DEĞİL GELECEĞİN SORUNU'

Selçuk, "Sahada yaptığımız yüzlerce araştırma bize gösteriyor ki bizim okulları bugün kapatmamız bugünün problemi değil, gelecek yılların da problemi hâline geliyor. Türkiye, OECD ve Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde okullarını en fazla süre kapalı tutan ülkeler arasında başlarda geliyor. Biz bunu daha kontrollü olabilmek, riski daha iyi yönetebilmek için yaptık ve bugün de bunun doğru bir karar olduğunu görüyoruz. Ancak 15 Şubat’tan itibaren toplumun, ailelerin, annelerin, babaların, çocukların durumuna baktığımızda okulların artık mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir kararlılığımız var. Bunu da ilgili tüm kuruluşlarla ve ortamlarda paylaşıyoruz, paylaşacağız. Bu anlamda literatüre ve uygulamalara baktığımızda, elbette küçük yaşların riski daha az" diye konuştu.

Bakan Selçuk, okulun "tümüyle kontrollü bir ortam" olduğunu belirterek, "Hem öğretmenler hem öğrenciler çok kontrollü bir biçimde belli kurallara dikkat ederek orada bulunuyorlar. Yani okulda bir çarşıdaki, pazardaki ya da sokaktaki gibi karmakarışık ya da kontrolsüz bir ortam yok. Okullardan kaynaklanan durumu da günlük olarak izledik, çocuklarımızı da izliyoruz" ifadelerini kullandı.

Selçuk ayrıca, pandemi döneminde özel okullarda yüzde 8’den yüzde 1’e indirilen KDV oranının da aynı şekilde devam etmesi yönünde Hazine ve Maliye Bakanlığı'na tavsiye görüşü bildirdiklerini belirtti.

KAR TOPU FOTOĞRAFI

Bakan Ziya Selçuk ayrıca sosyal medya hesabından attığı mesajda da bir okulda öğrencilerle kar topu oynarken çekilen fotoğrafını paylaştı. Selçuk, fotoğrafla birlikte, "Resmi bir okul ziyaretindeyiz. Saygıdeğer protokol karşımda. Açılışı da bakan yapıyor" mesajını yazdı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.