Bakan Özer: Öğrenme kaybıyla ilgili bir problemimiz yok

Bakan Özer: Öğrenme kaybıyla ilgili bir problemimiz yok

Bakan Mahmut Özer: "Son 19-20 yıl içindeki en büyük başarımız diğer eğitim kademelerindeki okullaşma oranlarını OECD ortalamalarına getirdik. 2000'li yıllarda ortaöğretimdeki okullaşma yüzde 40, şu anda ise yüzde 90 seviyelerinde."

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TV 100 canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmeler yaptı. 

17 Kasım 2021'de eğitim editörleriyle yaptığı toplantıda "salgın döneminde, uzaktan eğitim sürecinde tüm sınıf seviyelerinde öğrenme kayıpları yaşandığını" söyleyen Bakan Özer, dört buçuk ay sonra yaptığı açıklamada "Öğrenme kaybıyla ilgili bir problemimiz yok" dedi.

Okullaşma oranı

"Çocuklar arasındaki akademik başarı farkının sebebi okul öncesi eğitime dayanıyor" diyen Özer şöyle devam etti: "Bu sebeple okul öncesi eğitime çok önem veriyorum. Özel eğitim anaokullarımızın sayısını da arttıracağız. Onları unutmuyoruz. İstanbul'a 1000 tane anaokulu yapacağız. Arazi bulmada sıkıntılar yaşıyoruz ancak çözeceğiz.

"Son 19-20 yıl içindeki en büyük başarımız diğer eğitim kademelerindeki okullaşma oranlarını OECD ortalamalarına getirdik. 2000'li yıllarda ortaöğretimdeki okullaşma yüzde 40, şu anda ise yüzde 90 seviyelerinde."

Öğretmen atamaları

Öğretmen istihdamına lişkin de konuşan Bakan Özer,  "Açtığımız okulların hepsine öğretmenlerimiz atanacak" dedi ve ekledi: "2021 KPSS ataması elbet olacak. En fazla ihtiyacı olan okula en fazla ücreti, ödenek aktarımını yaptık.Bizim okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya dair sorunumuz yok.24 milyon yardımcı kaynağı tüm okullara sağladık." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.