Bakan Nebati: Asgari ücrette beklentiyi karşılayacak bir artış yapacağız

Bakan Nebati: Asgari ücrette beklentiyi karşılayacak bir artış yapacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücretle ilgili, "Herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz. İşçi kardeşlerimiz rahat etsinler" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu.

Nureddin Nebati, asgari ücret görüşmelerine ilişkin "Asgari ücrete ilişkin görüşmeler de devam etmekte. 2022 yılı için asgari ücrette herkesin beklentilerini karşılayan bir artış yapmayı planlıyoruz. İşçi kardeşlerimiz rahat etsinler. Bu yıl da işçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Eylül itibariyle Türkiye'nin cari açığının 2020 sonuna göre 16.6 milyar dolar iyileştiğini belirten Nebati, "2021 yılın cari açık beklentimiz 12 milyar dolar. Türkiye'nin küresel ticaretten aldığı pay artacak" diye konuştu.

Orta vadede cari açıkta kalıcı iyileşme sağlayacaklarını öne süren Bakan Nebati, "Vazgeçilen kamu geliri sayesinde enflasyonu 5.3 puan azalttık" dedi ve "Bu yılın sonunda cari açığın milli gereli oranının yüzde 2,6’nın altında gerçekleşmesini bekliyoruz. Cari açığın milli gelire oranı noktasında yıl sonunda inşallah müjdeli rakamları paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Salgın sürecinde hükümet olarak her türlü desteği sağladıklarını savunan Nebati, döviz kurlarıyla ilgili "Borçlanma politikası kapsamında borçlanmanın ağırlıklı olarak TL cinsinden yapılmasını hedefliyoruz" görüşünü dile getirdi.

'ENFLASYONU DÜŞÜK SEVİYELERE İNDİRECEĞİZ'

Enflasyonu kalıcı olarak düşük seviyeye indireceklerini söyleyen Nebati, "Enflasyonla mücadele konusunda önümüzdeki dönemde de para ve maliye politikalarının güçlü eşgüdümü ile mal ve hizmet piyasalarında rekabet ve verimliliği artıracak yapısal tedbirleri hayata geçirerek ve kalıcı olarak düşük seviyelere indireceğiz" diye konuştu.

Nebati, Motorlu Taşıtlar Vergisi yeniden değerleme oranına ilişkin "2022 yılına ilişkin Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarlarına uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 36.2 olarak duyurulmuştu ama Cumhurbaşkanımız yetkisi çerçevesinde yeniden değerleme oranını yüzde 25'e düşürüyoruz" dedi.

Nureddin Nebati ayrıca, aralık ayının ikinci yarısından itibaren kuraklıktan zarar gören 651 bin üreticiye toplamda 2,6 milyar TL kuraklık desteği ödemesi yapacaklarını kaydetti. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.