Bakan Dönmez, muhalefete doğru yanıt veren bürokratı görevden aldı

Bakan Dönmez, muhalefete doğru yanıt veren bürokratı görevden aldı

Strateji Geliştirme Başkanı Abdullah Beyazıt Niyazoğlu, muhalefetin soru önergesine verilen yanıtta gerçek rakamları açıklayınca görevden alındı.

 CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen bir önergeyle, Maden Tetkik Arama ile Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün kiraladığı araçları sordu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Fatih Dönmez tatilde olduğu için Strateji Geliştirme Başkanı Abdullah Beyazıt Niyazoğlu önergeye cevap verdi.

Niyazioğlu, 2020 yılından itibaren son 2.5 yıllık süre içinde “İki ayrı madencilik işletmesi adına 460 araç kiralandığını, bu araçlara toplamda 33 milyon TL ödendiğini ve araçların akaryakıt giderinin 4 milyon 995 bin lira” olduğunu açıkladı.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre Dönmez, Ankara'ya dönünce soru önergesine verdiği cevapta gerçek rakamları açıklayan Strateji Geliştirme Başkanı Abdullah Beyazıt Niyazoğlu'nu görevden aldı. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.