Bahreyn'den Katar'a karşı yeni hamle

Bahreyn'den Katar'a karşı yeni hamle

Bahreyn, Katar'a ilişkin 'terör listesi' konusunda yeni açıklama yaptı. Buna göre, listedeki isimlerle temas kurmak da yasaklandı.

Körfez ülkeleriyle Katar arasındaki kriz derinleşiyor. Bahreyn, Katar’la bağlantılı oldukları iddiasıyla hazırladıkları terör listesinde bulunan isimlerle bağlantıya geçen siyasi kurumlar hakkında yasal işlem başlatılacağını açıkladı. Bahreyn adalet bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 59 kişi ve 12 kuruluşu içeren listedeki kişilerle iletişim kuran veya onlara herhangi bir şekilde destek beyan edenler yasal işleme tabi tutulacak.

Bahreyn Adalet Bakanı Şeyh Halid bin Ali el Halifa adına yayımlanan açıklamada, “İster siyasi kurumlar aracılığıyla, ister dini amaçlarla para toplama yoluyla dini değerleri yabancı bir devletle örgütsel bağlar veya bu devlete sadakat adına kullanan, ülkelerin egemenliğini, birliğini ve istikrarını hedef alan herkesten hesap sorulacak” denildi.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır önceki gece ortak bir bildiri yayınlayarak, Katar’dan mali destek aldıkları belirtilen 59 kişi ve 12 kuruluşu terör listesine almıştı. Listede iki Bahreyn vatandaşının yanı sıra Müslüman Kardeşler’in ruhani lideri sayılan Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el Karadavi de bulunuyordu.

Nüfusunun çoğunluğu Şii olan ancak Sünni bir hanedan tarafından yönetilen Bahreyn, hükümete darbe yapmayı amaçlı ve İran kaynaklı bir güvenlik tehdidiyle karşı karşıya olduğunu savunuyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.