Bahçeli'den faiz artışına yeşil ışık: 'Bugünkü külfete katlanmak kaçınılmaz hale gelmiştir'

Bahçeli'den faiz artışına yeşil ışık: 'Bugünkü külfete katlanmak kaçınılmaz hale gelmiştir'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Faize karşı duruşumuz belli ama bugünkü külfete katlanmak kaçınılmaz hale gelmiştir." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin konuşmalarında öne çıkanlar şöyle:

ÜNİVERSİTE SINAVINI KALDIRACAĞIMIZ GÜNLER ÇOK UZAK DEĞİL

"Ümit ediyorum ki üniversite sınavını kaldıracağımız günler çok uzak değildir. Sayıları 1 milyonu aşan öğretmenlerimizi de kutluyor, başarılar diliyorum. Öğretmenler her şeyin en iyisini hak ediyor."

"Sınavlar gelip geçer, okullar biter gider. Geçmişte hüzünle alınan karneler, kaygıyla girilen sınavlar tebessümle hatırlanıyor. Anılar geçidi merasim bölüğü gibi gözümüzün önünde canlanıyor. 19 milyonu temel eğitim-öğretimde 8 milyonu yüzsek öğretimde olmak üzere 27 milyon öğrenci var. Pek çok ülkenin nüfuslarından fazla. Zenginlik de buradadır. Bize düşen, öğrencilerimizi ve gelecek nesillerimizi o sınavdan çıkarak bu sınava sokarak tekdüze öğretim mantığına havale etmemektir. Varoluşun sırrını çözme çabası göstermeden, 'ne, nasıl, nerede, niçin ve ne zaman' sorularına karşılıklar bulmadan atılacak her adım boşuna olacaktır. Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmanın koçbaşı, gençlerimizdir."

YEREL SEÇİM MESAJI

"Geride kalan günlerde iki toplantıda seçim sürecini değerlendirme fırsatımız oldu. Bu kapsamda iki seçimde belirlenen stratejik hedeflere ulaşmanın memnuniyeti teyit edilmiştir. Zaman çalışma zamanıdır. Biz hedefleri büyük heves ve heyecanları küçük bir parti değiliz. Biz ufkun ötesine gözünü dikmiş, engelleri aşmış bugünkü davanın kutlu temsilcileriyiz. Görevlerimizi yerine getirmek maksadıyla bir günümüzün ötekiyle aynı olmamasına gayret ediyoruz."

"Ülkemize güven saçmakla mecbur ve mükellefiz. Gayemiz insanımızın rızasını kazanmaktır. İnancımıza göre insan eşrefi mahlukattır. İnsana varmak için insanların arasından geçmek şarttır. Türkiye yeni bir seçime doğru ilerleme kaydetmektedir. MHP bu seçimlere hazırlık sürecini başlatmıştır. Birinci stratejik hedefimiz mevcut belediye başkanlarını muhafaza ederek yenisini eklemektir. "

"Siyasi mücadelemizi şevkle sürdürmek durumundayız. Her an seçim olacakmış gibi bütün demokratik ihtimallere hazır olmalıyız. Seçimler tamamlanmış olsa da Türkiye yeni bir seçime gidiyor. Peş peşe eklemlenen seçim gündemi, milli iradenin tercihi ile noktalanmış olacak. MHP, bu seçimlere hazırlık sürecini başlattı. Birinci stratejik hedefimiz, mevcut belediye başkanlarımızı muhafaza ederek, daha çoğunu eklemektir.

CHP'Lİ BELEDİYELERİ HEDEF ALDI

İkinci stratejik hedefimiz, Cumhur İttifakı'nın doğasına uygun hareket edip, muhalefet partilerinin yönetimindeki belediyelerin makus hallerine son vermektir.

İstanbul, Ankara, İzmir, büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere; il belediyelerinin, ilçe ve belde belediyelerinin, Türkiye'nin yükselen itibarına uygun yönetilmesi tarihi önemdedir.

İstanbul, 5 yılını kaybetmiş, tarihin gerisine düşmüş, kaos, kriz ve karmaşa dünyanın en büyük Türk kentinin önünü kesmiştir. Aynı durum Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Mersin, Tekirdağ, Eskişehir, Muğla, Aydın, Hatay büyükşehir belediyeleri için de geçerlidir. CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının ayak oyunlarından, kongre hesaplarından başka bildikleri bir şey yoktur ve her şey ortadadır. Türk milleti, mahalli idarelerin üzerine düşen zillet gölgesinden kurtulmalıdır. CHP'nin ve diğer zillet partilerinin yönetimi altındaki belediyelerin, hürriyet ve haysiyetlerine kavuşmalarına şahit olacağız.

YENİ ANAYASA MESAJI

"Bayram sonrası Meclis'imizin bir süre daha çalışması kararlaştırılmıştır. Yeni bir anayasa ülkemize kazandırılmalıdır. Her milletvekili, yaptıkları kadar yapamadıklarından da sorumlu olacaktır."

MHP'DEN YENİ KABİNEYE AÇIK DESTEK

Dünya genelindeki ekonomik sorunlar hepimizin malumudur. Hayat pahalılığı pek çok ülkeyi tesiri altına almıştır. Dikkatinizi çekmek isterim ki dünyadaki trendin aksine Türkiye ekonomisi 11 çeyrektir büyümektedir. Ekonomik adalet, ekonomik güvenlik taviz verilmemesi gereken kurallar olmalıdır.

Gelirlerin artışı için 3 seçenek vardır. Hedeflenen büyümeyi sağlama, fiyat istikrarı sağlama. Ekonomik adalet taviz verilmemesi gereken ilke olmamalıdır. Alım gücünü istikrar içinde tutmak ekonomi yönetiminin sorumluluğudur.

FAİZ ARTIŞINA YEŞİL IŞIK

MHP yeni kabinenin ekonomi politikalarına ve enflasyonla mücadele kararlılığına güvenmektedir. MHP'nin faize karşı bakışı bellidir. Değişim göstermemiştir. Faiz artışı üretim çarkına çomak sokan politik bir tercihtir. Ancak Türkiye'nin ekonomik istikrarı elde etmesi için alınması gereken kısa dönemli ve bazen de can yakan tedbirler vardır, bugünkü külfete katlanmak kaçınılmaz hale gelmektedir.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.