Bahçeli: Gergerlioğlu yer yatağıyla Meclis önüne koyulmalı

Bahçeli: Gergerlioğlu yer yatağıyla Meclis önüne koyulmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun TBMM'den çıkarılması konusunda Meclis Başkanı'nın yetkisi yoksa bir maddelik yasa çıkarılabileceğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekilliği düşürüldükten sonra TBMM'de Adalet Nöbeti başlatan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun dışarı çıkarılmasını istedi.

Gergerlioğlu'nun uyuyabilmesi için getirilen yer yatağını kast ederek "Yer yatağı ile beraber Meclis’in kapısının önüne koyulması mümkündür ve konu acildir" diyen Bahçeli, HDP'ye kapatma davası başvurusunu eleştiren Abdullah Gül'e de, "Artık Güroymak’a Norşin diyen yoktur" diye seslendi.

Bahçeli'nin Twitter'dan yaptığı açıklamalar şöyle:

"Şayet TBMM Başkanı’nın yetkisi bu konuda sınırlıysa, süratle hazırlanacak bir maddelik kanun teklifinin Genel Kurul’da kabulüyle birlikte Gergeroğlu’nun yer yatağı ile beraber Meclis’in kapısının önüne koyulması mümkündür ve konu acildir. 

Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşünce ‘Gül’en yüzü asılan, HDP’nin kapatılmasıyla ilgili dava açılmasından rahatsızlık duyan 11. Cumhurbaşkanı’na diyeceğim de şudur: Artık Güroymak’a Norşin diyen yoktur, o günler geçmiştir. Gül diye dikeni yutturanlar kalmamıştır.

11. Cumhurbaşkanı’na tavsiyem, eğer çok üzüldüyse, HDP’ye veya CHP’ye katılması isabetli ve tutarlı bir davranış olacaktır. Hatta çok da yakışacaktır, nitekim tencere yuvarlanıp kapağını bulacaktır."

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.