Bağımsız aday Esat Canan seçim bürosu açtı

Hakkari bağımsız milletvekili adayı Esat Canan Yüksekova ilçesinde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Hakkari eski Milletvekili ve yeni dönem bağımsız milletvekili adayı Esat Canan seçim bürosu açılışında 8 yıl sonra tekrar seçim meydanlarında olduğunu dile getirerek, "35 yıllık bir demokrasi yolculugundan gelerek bugün tekrar demokrasi mücadelesine devam ediyorum" dedi. 

İpek Yolu Caddesi üzerindeki seçim bürosunun açılışına Canan'ın seçmenleri ilgi gösterdi. Açılışta konuşan Canan Yüksekova'nın "çok ciddi" sorunları olduğunu ifade etti. Siyasetin talepleri dile getirmek ve halka hizmet için yapıldığını söyleyen Canan, "Görüyoruz ki son zamanlarda siyaset halkın hizmetinden halkın sorunlarından uzaklaşmış vaziyettedir. Salon siyasetçileri var, saha siyasetçileri var. Salon siyasetçileri kendi dar iktidarları için genel merkezlerin kapılarında torpille aday belirlemeye başlamıştır. Biz buna karşıyız. Son zamanlarda bütün siyasi partiler halka sırtını dönüp halkın taleplerini dile getirmeyi kapalı kapılar ardından kim torpilli ise, arkadaşlık akrabalık ilişkilerine dayalı olarak halkın hizmetine aday gönderiyorlar. Onlar halkın hizmetlerini yerine getirmezler. Onlar sadece genel merkezlerin talimatlarını yerine getirirler. Ben bağımsız milletvekili adayı olarak karşınızdayım. Benim arkamda bir siyasi parti yok. Ama sizler varsınız. Ben siyasi hayatımı halka yaptım halka devam edeceğim" dedi. 

3505c998-2186-40d9-a463-bb5ee82bed65.jpeg

Bağımsız adaylığı ile ilgili sosyal medyada konuşulanlara da değinen Canan, "Siyasi partiler halk arasında olan insanları aday yapmıyor. Bırakın aday yapmayı partinin herhangi bir kademesinde çalışma imkanını dahi vermiyorsunuz. Bana şimdi çekilin diyorlar. Niye çekileyim. Ben kimsenin oyunu almaya çalışmıyorum. Ben bütün partilere oy vermeyen o adaylara oy vermek istemeyen seçmenlerin oylarına talibim. Ben onları seçeneksiz bırakamam. Bir yerde boşluk varsa o boşluğu doldurmak benim de sorumluluğumdur, benim de görevimdir. Bugün bağımsız adaylığımı koydum ve Allah'ın izniyle sizin takdirinizle milletvekili seçimini de kazanacağım" dedi. 

ae0717fb-ae1e-4548-a0fa-54792fb1539e.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.