Bağdat’taki saldırıları IŞİD üstlendi

Bağdat’taki saldırıları IŞİD üstlendi

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir pazarda düzenlenen bombalı saldırıları IŞİD üstlendi. Duyuru, IŞİD'in yayın organı Amaq tarafından yapıldı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta kalabalık bir pazarda düzenlenen iki intihar saldırısında ölü sayısı 32'ye yükseldi, en az 100 kişinin yaralandığı kaydedildi. Saldırıyı, IŞİD üstlendi. IŞİD'in yayın organı Amaq tarafından Telegram üzerinden yapılan açıklamada, 'saldırıların hedefinin Şiiler olduğu' belirtildi.

Irak'ta bir yıla yakın süredir devam eden kısıtlamaların gevşetilmesiyle birlikte meydandaki ikinci el kıyafet pazarında normalin üstünde bir kalabalık vardı. Polisin kovaladığı intihar eylemcileri, girdikleri Tayaran Meydanı'nda üzerlerindeki patlayıcıları ateşlemişti. Saldırının ardından yaralılar kent genelinde çok sayıda hastaneye götürüldü.

Saldırılar, Irak'ta genel seçimin hazirandan ekime ertelenmesinden kısa bir süre sonra düzenlendi. Hükümet, yeni seçmenlerin kayıtlarının yapılması ve yeni siyasi partilerin de erken seçime katılabilmeleri için bu yönde bir karar almıştı. Bağdat'ta en son Ocak 2018'de bu çapta bir intihar saldırısı düzenlenmiş, aynı meydanda 35 kişi hayatını kaybetmişti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.