Bağdat ve Erbil anlaşmaya vardı

Bağdat ve Erbil anlaşmaya vardı

Irak ile Federe Kürdistan Bölgesel hükümetleri, petrol ihracatı konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Irak merkezi hükümeti ile Federe Kürdistan Bölgesel hükümeti, 25 Mart'ta Paris merkezli Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nin kararı üzerine Türkiye'ye yönelik durdurulan petrol ihracatı konusunda anlaşmaya vardıklarını bildirdi.

Bölgesel yönetimden bir yetkilinin AFP'ye yaptığı açıklamada "Bağdat'ta imzalanan anlaşma bugün hayata geçirilecek" dedi.

Federe Kürdistan Bölgesel Başbakanı Mesrur Barzani, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile düzenlenen toplantıda Rûdaw muhabirinin sorusu üzerine, "(Kürdistan petrolünün ihracatı ile ilgili anlaşma) Bu anlaşma geçicidir ve ilkeleri bütçe ile petrol ve gaz yasasına yansıtılacak" dedi.

Sudani ise teknik yetkililerin Hewlêr (Erbil) ile Bağdat arasındaki anlaşmayı derhal uygulamaya koyması gerektiğini vurgulayarak, Kürdistan Bölgesi petrolünün ihracatına devam etme konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Kürdistan bölgesinden Türkiye'ye doğru petrol ihracatı Paris merkezli Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nin kararı ardından 25 Mart'ta durdurulmuştu. Mahkeme, petrolün yönetiminin Bağdat'ta olması gerektiğine karar vermişti.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.