Bafil Talabani: Birlikten başka seçeneğimiz yok

Bafil Talabani: Birlikten başka seçeneğimiz yok

YNK’nin kuruluş yıl dönümüne dair mesaj yayınlayan YNK Lideri Bafil Talabani, "Parti ve kişisel çıkarlarımız büyük amacımızı unutturmamalı. Birlikten başka bir seçeneğimiz yok" dedi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Lideri Bafil Talabani, partisinin 48'inci kuruluş yıl dönümüne dair mesaj yayınladı. Talabani, mesajında Kürdistan Bölgesi’ne yönelik tehlikelere dikkat çekti.

'BİRLİKTEN BAŞKA SEÇENEĞİMİZ YOK'

Sorunların çözümü için diyalog ve tartışma zeminine ağırlık verilmesi ve baskıdan kaçınılması gerektiğini söyleyen Talabani, "Hep beraber Kürdistan’ı güzel bir geleceğe taşıyalım. Halkımızın yaşamı ve başarısı hepimizin temel kaygısı olmalıdır. Parti ve kişisel çıkarlarımız büyük amacımızı unutturmamalı. Kürdistan büyük değişimlerin yaşandığı hassas bir süreçten geçiyor. Bölgenin egemenliğini korumak için birlikten başka bir seçeneğimiz yok” dedi.

YNK’nin her zaman Kürdistan halkına hizmet için iş birliğine ve ortak çalışmaya öncülük etmeyi esas aldığını vurgulayan Talabani, “YNK her zaman birlik ve beraberlik çağrısında bulunmuştur. Çünkü bize göre gücümüz birlik ve beraberliğe bağlıdır. Bu nedenle Bağdat’taki tüm talep ve girişimlerimiz bölge halkının gerçek anlamda temsili ve yasal haklarının sağlanması içindir. Bizler ortak bir zeminde birlikte yaşamı güçlendirmek ve ülkemiz ile halkımız için güzel bir gelecek sağlamak istiyoruz" diye kaydetti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.