'Babanın kemikleri Van-Hakkari arasındaki 18 toplu mezardan birinde'

'Babanın kemikleri Van-Hakkari arasındaki 18 toplu mezardan birinde'

Kayıp yakını ARTI TV'de anlattı: Valilikte çalışan bir devlet memuru, para karşılığında, babamın da içinde olduğu toplu mezarın yerini göstereceğini söyledi.

Cumartesi Anneler, 838. haftasında, 14 Nisan 1995 tarihinde namaz kılmak için camiye giden ve cami çıkışında 01 EA 600 plakalı beyaz torosa eşlik eden 3 araçla kaçırılan 75 yaşındaki Kadir Keremoğlu için basın açıklaması yapacak. 

"Ailesinin 'Başında dua okuyacağımız bir mezar istiyoruz, adalet istiyoruz!' diyen sesine sesimizi katacağız. Sizi de sosyal medya hesabımızdan canlı yayınla kamuoyuna ulaştıracağımız 838 .haftamızın basın açıklamasını izlemeye, sesimize ses katmaya çağırıyoruz" denilen açıklama, saat 12.00'de Cumuartesi Anlleri'nin Twitter hesabından okunacak.

Basın açıklaması öncesi ARTI TV canlı yayınına konuk olan Kadir Keremoğlu'nun oğlu, Bahattin Keremoğlu ise babasının mezarının nerede olduğuna ilişkin yeni yaşadığı bir olayı anlattı. Keremoğlu, şu an Van valiliğinde devlet memurluğu yapan bir şahsın, Van-Hakkari arasındaki 18 toplu mezardan bahsettiğini ve babasının da bu mezarlardan birinde olduğunu, bu kişinin babasının yerini para kaşılığında göstereceğini söyledi.

Keremoğlu, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"26 yıldır başvurmadığımız hiçbir kapı kalmadı, mahkeme ya da siyasi olarak hiçbir yere ulaşamadık. Babamızın bir mezarı olsun, bir dua okuyalım, devletten başka bir şey istemedik. Failler bellidir, dosyalarda mevcut zaten o insanlar. Geçenlerde işin içinde olanlardan bir tanesi bana geldi. İlk defa söylüyorum bunu, bana dedi ki 'Senin babanın mezarı Van'la Hakkari arasındaki bölgede olan 18 toplu mezarın birinde.' Para da istedi. 'Tamam' dedim 'para veririm. Yeterki bana noktayı, adresi verin, ben savcılığa gideceğim. Yani artık devlet eliyle en azından babamın kemiklerini çıkarıp DNA testiyle getirip babamın bir mezarı olsun, bunu bekliyorum.' 

O adam o dönem kimle birlikteydi, hangi çetedeydi bilmiyorum. Ama şu an devlet memurudur, valilikte çalışıyor. O adamın sonra kod ismi bana geldi. Sonra o adamın yavaş yavaş bazı şeylerini öğrendik, bekliyoruz. İnşallah olacak. Hep aradık, 26 yıldır. Galatasaray Meydanı'nda olan herkes arıyor." 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum