Babacan’dan Erdoğan’a: Hangi başarının altında imzası var?

Babacan’dan Erdoğan’a: Hangi başarının altında imzası var?

DEVA lideri Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli’yi 'rahatsız ettiklerini' söyledi. "'Başarıların altında imzam var’ diyorsa, hangi başarının altında imzası var?” diye sordu.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, TV5’te yayınlanan Kulis Ankara programında Mustafa Yılmaz ve Sedat Bozkurt’un sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Babacan, son haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi rahatsız ettiklerini söyledi. Babacan, “Bakıyorlar, DEVA Partisi gittikçe daha fazla tanınıyor, daha çok destek topluyor. AK Parti’den kopan seçmen de diğer partilerden rahatsız olan seçmen de daha çok ilgi gösteriyor. Bir zemin kayıyor, onu hissediyorlar. Cumhurbaşkanı ne zaman metnin dışına çıksa, herhalde aklına ben geliyorum” dedi.

‘HİÇBİR İTTİFAKTA YOKUZ’

Babacan, parti olarak ‘kimsenin peşine takılmadıklarını’ ve hiçbir ittifakta da olmadıklarını kaydederek, şöyle konuştu:

“Birilerinin peşine düşen varsa, Sayın Erdoğan’ın önce kendisine bakması lazım. Sayın Bahçeli’nin, Sayın Perinçek’in mecburi ortağı olmuş, onlara mahkûm ve onların peşinde gitmek zorunda kalan bir Erdoğan var. Bana diyor ki ‘Şunun peşine takılmış’. Önce baksın bakalım kendisi kimlerin peşinden gidiyor.”

HER ADIMDA ‘EFENDİM MÜSAADENİZ VAR MI’ DİYE DEVLET Mİ YÖNETİLİR?

Babacan, konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklendi, “Türkiye, paradan altı sıfırın atılacağını benden duydu. Ben açıkladım, basın yazdı. Sayın Erdoğan, basın yazdıktan sonra bana ‘Bu ne?’ diye sordu. Biz yürüyüp gidiyorduk. Her adımda ‘Efendim müsaadeniz var mı’ diye devlet mi yönetilir? Başarı başka türlü asla mümkün olmazdı. Altı sıfırın atıldığı dönemde bütün operasyonun sorumlusu benim. ‘Ekonominin kitabını yazdım’ diyor. 19 yıldır yanlış bir iş yapıyorsa, o zaman neyin kitabını yazdı? ‘Başarıların altında imzam var’ diyorsa, hangi başarının altında imzası var?” diye sordu.

‘SAYIN ERDOĞAN’A DIŞ GÜÇLER Mİ ‘DÖVİZ REZERVLERİNİ SAT’ DEDİ?’

Erdoğan’ın ekonomik tezinin çöktüğünü söyleyen Babacan, “Üç aydır arka arkaya deniyorlar. Merkez Bankası eylülde faizi indirince kur arttı, enflasyon arttı. Ekimde faizi biraz daha indirdi, kur, enflasyon daha arttı. Kasımda faizi biraz daha indirdi, kur, enflasyon yine arttı. Israrla ve inatla yanlış bir tezi 84 milyonluk ülkeye nasıl dayatıyor ben anlamıyorum.

Türkiye’nin her zaman hasımları olabilir. Bunun için ekonominin savunma mekanizmalarını güçlü tutarsınız. En önemlisi döviz rezervidir. 2019’un ocak ayında başladılar, taraflı-partili cumhurbaşkanı ve akraba bakan 130 milyar dolar döviz rezervini 21 ayda gizli yöntemlerle, kapı arkasından sattılar. Siz bunu 21 ayda cayır cayır satıp ülkenin döviz rezervini eksiye indirin. Ülkenin dövize ihtiyacı olduğu dönemde de apaçık ortada kalın. Sayın Erdoğan’a ve akraba bakana dış güçler mi ‘Döviz rezervlerini sat’ dedi?”

‘DEVA TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YAPILANMA’

DEVA Partisi’nin, bir-iki seçimlik değil, Türkiye’nin geleceği için çok önemli bir yapılanma olduğuna dikkat çeken Babacan, şu ifadelere yer verdi:

“Bundan beş-on sene sonrasının siyasetine damga vuracak çok sayıda insan partimizin içinde yetişiyor. Ülkenin geleceği için kucaklayıcı, temel ilkeler ve değerler etrafında buluşmuş, farklı toplum kesimlerini yatay kesen duygular üstüne inşa edilen, eşit vatandaşlık ilkesini benimseyen bir siyasi hareket bu. Çok uzun vadeli bir yolculuğa çıktık.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.