Babacan ve Davutoğlu'ndan ortak açıklama

Babacan ve Davutoğlu'ndan ortak açıklama

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaret etti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan’a ziyarette bulundu. Yapılan görüşmenin ardından ikili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk konuşan Babacan, görüşmede, Türkiye’nin içinde bulunduğu zor şartları ve neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

‘İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİ KAÇINILMAZ’

Her alanda sorunların büyüdüğüne dikkati çeken Babacan, “Çözülen hiçbir sorun yok. Şuandaki iktidarın artık bu ülkenin sorunlarını çözme kapasitesinin de olmadığı açıkça ortada. İyi hazırlanmak gerekiyor. Neler yapılacağı ve ülkenin sorunlarına çözüm üretmek için iyi hazırlanmak gerekiyor. Bunlardan en önemlilerden biri güçlendirilmiş parlamenter sistem. Bizim Gelecek Partisi ile yaptığımız ziyarette de bunu konuşmuştuk. Bunu güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili çalışmaları ilerletmemiz ve ikili bazı diyalog ve işbirliği sürecini ilerletmemiz önümüzdeki en önemli konu başlıklarından olacak. Sistem değişikliğiyle ülkenin sorunlarının çözülmesi zor görünüyor topyekun bir iktidar değişikliği artık ülkemiz için kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımızda. Bunlarla ilgili fikir alışverişi yaptık” dedi.

‘İNSANLIK ONURUNA YAKIŞMAYAN SALDIRI’

Ardından söz alan Davutoğlu ise, “Türkiye kritik bir aşamada, hepimizin üzerine görevler düşüyor. İktidarın yanlışlarını söylemek dışında muhalefet olarak hepimize düşen görev; güven verici yeni bir gelecek inşasının alternatiflerini ortaya konulması lazım. Siyasi hayat son aylarda büyük bir hız kazandı. Maalesef niteliği de gittikçe bozulmaya yöneldi. Sayın Akşener'e kadınlar gününün olduğu bir hafta içinde insanlık onuruna da kadın onuruna da yakışmayan saldırılar yapılması siyasetin seviyesinin düştüğünün hazin bir göstergesiydi. Hepimizin bu tür nezaketsizliklere açık net ve bir tavır sergilememiz lazım” diye belirtti.

‘OMUZ OMUZA VERMEK LAZIM’

Son dönemlerde bir hukuk faciasının yaşandığını aktaran Davutoğlu, “Hepimizin buna karşı ortak tavır sergilemesi lazım. Bu sessizlik, aslında sayın cumhurbaşkanı ve iktidarın sessizliği, küçük ortağın da neredeyse teşvik eden tavrı yeni saldırılara zemin hazırlıyor. Fezlekeler gündeme getirilirken, parti kapatmaları -ortaya tekrar 90’lı yıllardaki gibi gündeme getirilirken bütün siyaset alanını genişletmeye çalışanların omuz omuza vermesi lazım. Ekonomide herkes şu anda 128 milyar doları, Sayın Cumhurbaşkanı ilk kez damadını savunma ihtiyacı hissetti. Ekonomik tablonun göstergelerdeki görüntüsü açıktır. Ekonomi alanında da tablo hiç iç açıcı değil. Böyle bir dönemde karşılıklı istişare çok önemli” ifadeleri kullandı.

SEÇİM BARAJI

Yapılan açıklamanın ardından basın mensuplarının soruları yanıtlandı. “Seçim barajını yüzde 5 ile 10 arasına çekme, ittifaklarda baraj belirleme gibi birtakım çalışmalar yürütmekte. Yeni kurulan partiler olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Davutoğlu, “Maçı kaybeden bir takım eğer maçın kaderini değiştirecek hamleler yapma kabiliyetini de kaybetmişse ya hır çıkarır maçı yarıda keser ya da maçın kurallarını maçın ortasında değiştirmeye çalışır. Var olan seçim sistemiyle anlaşılan maçı yenilgiyle bitirmelerini mukadder görüyorlar ki şunun kurallarıyla biraz oynayarak tekrar bir maç kazanabilir miyiz hesabına giriyorlar. Türk siyasetinin denklemi değiştirmiştir. Hangi kuralları getirirlerse getirsinler. İsterse ofsayttı kaldırsınlar bu gidişin işaretidir. Artık Türk milletinin vicdanından kopmuş olanlar hangi seçim sistemiyle girerlerse girsinler seçimi kaybetmeleri mukadderdir. Seçim sistemiyle oynanarak iktidar kalınmaz. Hangi seçim sistemini getirirlerse getirsinler biz bu sistemde yarışmaya hazırız” yanıtını verdi.

PARTİ KAPATMA

HDP’ye yönelik parti kapatma açıklamalarına ilişkin gelen soruya Babacan, “Erdoğan parti kapatmanın en çok mağduriyetini yaşamış siyasi gelenekten gelen bir kişi. Mağdurların günü geldiğinde rolleri değişip başkalarını mağdur etmemeleri gerekir. İşine geldiğinde karşı durup işine geldiğinde siyasetin kurallarını değiştirebilecekleri bir konu olarak görmemeleri gerektiğini düşünüyorum. Ne parti kapatmanın ne de dokunulmazlıkların günlük siyasi oyunların bir parçası olarak kullanılmaması gerekir” şeklinde yanıt verdi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.