Babacan-Akşener buluşması: Uymadıkları anayasayı değiştirseler ne değiştirmeseler ne

Babacan-Akşener buluşması: Uymadıkları anayasayı değiştirseler ne değiştirmeseler ne

DEVA Partisi lideri Ali Babacan ile İYİ Parti lideri Meral Akşener ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısını eleştirdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ziyaret etti. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısını değerlendiren Akşener şunları söyledi: "Yeni anayasayla ilgili Erdoğan’dan sonra takip ettim herkes başka bir şey söyledi. Meclis Başkanı başka söyledi, Bahçeli başka söyledi, en minik ortak Perinçek çok başka bir şey söyledi. Burada yeni Anayasa gibi bir anlatım var. Bugün Sayın Cumhurbaşkanının yaptığı işler eski sisteme göre hukuk dışı. Sıfırdan Anayasa yapmak gibi bir iddia ise bu ikinci cumhuriyetin kuruluşudur ki bununla ilgili bir bilgi almamız gerek.  Sayın Erdoğan bunu söyleyip ortada bir hazırlık yok, bir yün yumağı attılar, milleti birbirine dolaştırıp; çiftçinin, esnafın, annenin derdinin konuşulmadığı bir süreç olarak yorumluyorum. Biz bu yün yumağına takılmayacağız. Türkiye'de değerler üzerinden yapılan bir kavga var. Ben ilçe ilçe geziyorum. Kürt esnafla da Türk esnafla da karşılaşıyorum, hiçbiri aidiyetleri üzerinden bir tespit yapmıyor şu an. Siftah yapamadığını söylüyor. Oğlu ya da kızının üniversite mezunu olup üç yıldır işsiz olduğunu söylüyor. Bunları konuşmak varken döndürüp döndürüp ayırıcı kısmı görmesi iktidarın..."

'BIRAKSINLAR ANAYASAYI'

Ali Babacan da yeni anayasa çağrısına ilişkin, "Geçenlerde yaşadık AYM bir karar aldı alt mahkeme uymam dedi. Erdoğan da hak verdi. Bunlar bu gücü nereden alıyor onu da görmüş olduk. Zaten uymadığınız bir metni değiştirmenin ne anlamı var? Zaten uymadığınız bir anayasayı değiştirmekle niye uğraşıyorsunuz ki? Türkiye'de şu an derin bir işsizlik sorunu var, yoksulluk var. İntiharları yeniden gündemimize getirdi. Hayat pahalılığı herkesi yakıyor. Hükumetin yapması gereken bunlara çözüm üretmek. Bıraksınlar anayasayı. Uymadıkları anayasayı değiştirseler ne değiştirmeseler ne. Gündem değiştirme oyunlarına asla düşmememiz lazım" dedi.

AKŞENER: ERDOĞAN KENDİSİNE OY VEREYEN GENÇLERE TERÖRİST DEDİ

 İYİ Parti lideri Akşener, Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili gelişmeler sorulduğunda "Fikirlerini söylediler ve dün itibariyle bu ülkenin Cumhurbaşkanı tarafından terörist ilan ettiler. Bunu çok sakıncalı bulduğumu ifade etmek isterim. Ama o gençlere de bir sözüm var. 31 Mart'a giderken Sayın Cumhurbaşkanı çiftçiye, kendi partisine oy vermeyen Kürtlere 'terörist' dedi, şimdi de o gençlerin sesini duyup ne söylediklerini anlamak yerine onlara 'terörist' dedi. Ben bu genç arkadaşlara aramıza hoş geliniz demek istiyorum" diye konuştu. 

Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda da bulundu: "Provokasyon elbette toplumsal olaylarda olur, bu devletin görevi o provokatörleri ayıklamak, ensesinden tutmaktır. Eğer bir şeyler söylemeye çalışan o gençleri o provokatörlerden korumazsanız siz suçlusunuz. O gençlerin karşısına gencecik polisleri koyarsanız genci gence kırdırmanın bir yolunu bulmuş olursunuz ki bunu çok sakıncalı buluyorum. Ne işiniz var dedikodu yapmanın dışında, provokatör varsa yakalayın. Gençlere de sesleniyorum aranıza giren devlet adamlarına dikkat edin, siz kendi haklı meselenizi haksız yere düşürecek tedbirleri alın. Türkiye'nin içinde bulunduğu bu kötü durum gidecek, umutsuz olmayın, ülkenize güvenin, bu arkadaşlar gidiyor."

Babacan da Boğaziçi Üniversitesi'yle ilgili yaşananlar hakkında, "Hükûmetin haftanın düşmanları panosu var. Çözüm üremedikçe haftanın düşmanını ilan ediyorlar" ifadesini kullandı.

HDP AÇIKLAMASI

Öte yandan Akşener, siyasi partilerden randevu talep eden HDP ile ilgili gelen bir soruya da, "Henüz bir davet gelmedi, farz-ı muhal üzerinden niye konuşalım?" diye yanıt verdi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.