AYM'den Taksim'de 1 Mayıs kararı: Hak ihlali

AYM'den Taksim'de 1 Mayıs kararı: Hak ihlali

DİSK ve KESK'in, 2014 ve 2015'te 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasının engellenmesine ve polis şiddetine ilişkin başvurusunu görüşen Anayasa Mahkemesi, hak ihlali kararı verdi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), 1 Mayıs kutlamalarının İstanbul Taksim Meydanı'nda kutlanmasının engellenmesini "hak ihlali" saydı. 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) başvurusunu değerlendiren Yüksek Mahkeme'nin kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 

AYM 2014 ve 2015 yıllarına ilişkin iki başvuruyu ayrı ayrı ele aldı ve Taksim'de kutlama yapılmasının engellenmesinin "Anayasa'nın 34. maddesinde güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının engellenemesi" olduğuna oyçokluğuyla hükmetti. Kararda Muhterem İnce karşı oy kullandı. 

Yüksek Mahkeme, başvuruda yer alan "kötü muamele yasağının ihlal edildiği" iddiasını ise "açıkça dayanaktan yoksun olmduğu" gerekçesiyle reddetti. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.