AYM'den Can Atalay kararı

AYM'den Can Atalay kararı

AYM, Can Atalay için yapılan ihlal başvurusunu Genel Kurul'a sevk etti.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) tutsak olan milletvekili Can Atalay hakkında verilen ihlal kararının uygulanmaması gerekçesiyle yapılan ikinci başvuruyu görüştü. AYM, ihlal başvurusunu Genel Kurul'a sevk etti. Konuya ilişkin açıklamada, "Birinci bölümde görüşülen Can Atalay başvurusu oy birliği ile Genel Kurula sevk edilmiştir" denildi.

NE OLMUŞTU?

AYM, 14 Mayıs'ta TİP Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay'ın bireysel başvurusunu karara bağlamıştı. AYM, 25 Ekim tarihli kararında Atalay’ın "seçilme hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği" haklarının ihlal edildiğine hükmetmişti.

İhlal kararı sonrası dosyayı inceleyen Yargıtay 3. Ceza Dairesi, AYM’nin Can Atalay hakkındaki bu kararına oy birliğiyle karşı çıkmıştı.

Daire, Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik işlemlere başlanması için kararın örneğinin Meclis Başkanlığı'na gönderilmesi kararı da almıştı. Daire ayrıca hak ihlali karar veren AYM üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulunmuştu. 

Avukatlar, Atalay için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) ikinci kez bireysel başvuru yapmıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.