AYM, 'Temel hak ve özgürlüklerin ihlaline dair emsal kararlar' sayfası açtı

AYM, 'Temel hak ve özgürlüklerin ihlaline dair emsal kararlar' sayfası açtı

AYM'nin 'emsal kararlar' sayfasında, adil yargılanma, ifade özgürlüğü, özel hayatın korunması, eğitim gibi temel haklara ilişkin emsal ihlal kararlarına ulaşılabilecek.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) "Temel Hak ve Özgürlüklerin İhlaline Dair Emsal Kararlar" sayfası, Yüksek Mahkeme'nin internet sitesinde hizmete açıldı.

Yüksek Mahkeme'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, internet sitesinde hizmete açılan sayfaya ilişkin, "Anayasa Mahkemesi kararlarının objektif etkisine önemli katkılar yapacağı düşünülen Temel Hak ve Özgürlüklerin İhlaline Dair Emsal Kararlar sayfası internet sitemizde hizmete girmiştir" ifadesi kullanıldı.

AA'nın haberine göre söz konusu sayfada, adil yargılanma, din ve vicdan özgürlüğü, eğitim, ifade özgürlüğü, kişi hürriyeti ve güvenliği, mülkiyet, toplantı ve gösteri yürüyüşü, özel hayatın korunması, örgütlenme özgürlüğü, seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma, maddi ve manevi varlığın korunması, kötü muamele yasağı ile yaşam haklarına ilişkin konu başlıkları yer alıyor.

Sayfada, daha önce AYM tarafından verilmiş emsal ihlal kararlarına ulaşılabiliyor. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.