AYM: 'Kararların uygulanmaması anayasayı işlevsiz hale getirir'

AYM: 'Kararların uygulanmaması anayasayı işlevsiz hale getirir'

Siyasi davalarda Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanması noktasında yerel mahkemelerin ayak diremesi üzerine Yüksek Mahkeme'den uyarı niteliğinde açıklama geldi.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan "Anayasa hükümleri yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını bağlayan üstün hukuk kurallarıdır" dedi. Yüksek Mahkeme'nin kararları yerel mahkemeler tarafından yerine getirilmezken, bu konuda AK Parti ve MHP'den de zaman zaman AYM karşıtı açıklamalar geliyor.

Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen İrfan Fidan'ın And İçme Töreni'nde konuşan Arslan ise bu konuda, "Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmaması, anayasayı tamamen anlamsız ve işlevsiz hale getirebilir" uyarısında bulundu.

Anayasa Mahkemesi'nin CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'na ilişkin ancak ikinci hak ihlali kararına uyulurken, HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala kararları ise yerine getirilmiş değil. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum