AYM, Can Atalay’ın başvurusunu Genel Kurul’a sevk etti

AYM, Can Atalay’ın başvurusunu Genel Kurul’a sevk etti

AYM, Gezi Davasında 18 yıl hapis cezası kesinleşen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın “yasama dokunulmazlığı” gerekçesiyle yaptığı hak ihlali başvurusunu Genel Kurul'a sevk etme kararı aldı. Dosyanın görüşülme tarihi ise belli değil.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Davasında 18 yıl hapis cezası kesinleşen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliye ve hakkındaki yargılamanın durdurulması istemiyle yaptığı başvuruyu görüştü.

Başvuru incelemesini yapan AYM, dosyanın Genel Kurul’a sevk edilmesine karar verdi. AYM’nin önündeki seçenekler başvurunun kabulü, reddi ya da Genel Kurul’a sevki yönünde karar vermesiydi. Genel Kurul'un ne zaman toplanacağı ise şu an bilinmiyor.

AYM, 27. dönemde milletvekilliği düşürülen HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun dosyasını da Genel Kurul’a sevk etmiş ardından Gergerlioğlu’nun "seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı"nın ihlal edildiğine karar vermişti.

 

 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.