Aydın Karay’ın katil zanlısının yargılanacağı dava başlıyor

Aydın Karay’ın katil zanlısının yargılanacağı dava başlıyor

İstanbul’da bıçaklı saldırıda öldürülen 28 yaşındaki Yüksekovalı Aydın Karay’ın katil zanlısının yargılanacağı dava başlıyor.

2023 Yılının 1 Eylül günü İstanbul Beylikdüzü’nde çalıştığı markette uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren Yüksekovalı Aydın Karay’ın öldürülmesi ile ilgili dava başlıyor.

Yüksekovalı 28 yaşındaki Aydın Mervan Karay, İstanbul-Beylikdüzü’nde çalıştığı zincir markette alkollü olduğu belirtilen Yusuf Ceyhun Türkgenç'in bıçaklı saldırısı sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Aydın Karay’ı sırtından ve karnından bıçaklayarak olay yerinden kaçan Yusuf Ceyhun Türkgenç isimli zanlı polis tarafından yakalanmış ve gözaltına alınmıştı.

Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın görülmesine 12 Mart 2024 tarihinde saat 14.00'te yapılacak duruşma ile başlanacak.

Dayanışma çağrısı

Karay ailesinin avukatı Av. Sevgi Korkmaz Karay, davanın Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12 Mart 2024 günü saat 14:00'te görüleceğini belirterek, "Tüm hukuk kurumları ve avukatları dayanışmaya ve adalet mücadelesine çağırıyoruz" dedi.

Duruşma ile ilgili bir açıklama yapan İstanbul ve Trakya Hakkarililer Derneği Başkanı Selim Mavi de duruşmaya katılım ve duyarlılık çağrısında bulundu.

Mavi, "12 Mart Salı günü saat 14:00’de görülecek davadan önce en geç saat 13:00’da Bakırköy Adliyesi’nin önünde bir araya gelelim. Orada sessiz bir şekilde tepkimizi dile getirelim. Bugün bir araya gelmezsek bundan sonra bu fırsatımız olmayabilir. Bizi öldürmeye devam ederler. Takım elbise giyip mahkemeye girer alkollüydüm deyip bir iki yıl içinde tahliye edilirler. Ama o gün orada kalabalık olursak kamuoyunu da etkileyebiliriz. Sizden riacam o gün Aydın Karay kardeşimizi yalnız bırakmayalım’’ dedi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.