Aydın Karay cinayetinin ilk duruşması görüldü

Aydın Karay cinayetinin ilk duruşması görüldü

İstanbul’da bıçaklı saldırıda öldürülen Yüksekovalı Aydın Karay’ın katil zanlısının yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Yüksekovalı 28 yaşındaki Aydın Mervan Karay, 1 Eylül 2023 tarihinde İstanbul-Beylikdüzü’nde çalıştığı zincir markette alkollü olduğu belirtilen Yusuf Ceyhun Türkgenç'in bıçaklı saldırısı sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Karay’ın öldürülmesi olayı ile ilgili davanın ilk duruşması görüldü.

Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Hakkari Barosu Başkanlığı ve Baro avukatları, Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi'nden SEGBİS aracılığı ile katılım sağladı.

Hakkarililer Derneği ile İnsan Hakları Derneği’nden gözlemcilerin duruşmaya katılma talepleri duruşma salonunun yetersiz olduğu gerekçesiyle mahkeme başkanlığı tarafından reddedildi. Ayrıca Hakkari Barosu Başkanlığı ile Bim Birleşik Mağazalar A.Ş vekilinin davaya katılma talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

7 Haziran'a ertelendi

Duruşmada tüm avukatlar adaletin sağlanması adına sanık hakkında en ağır cezanın verilmesi gerektiğini dile getirerek talep ve beyanlarını sundu.

Mahkeme heyeti duruşmaya katılan bir tanığın savunmasını dinlerken avukatların tanığa soru sormasına izin verilmedi. Karay'ın avukatlarının olaya bizzat tanıklık etmiş kişilerin dinlenilmesi yönündeki talebi mahkeme heyeti tarafından kabul edildi.

Duruşma 7 Haziran 2024 günü saat 10:30’a ertelendi.

"Failin en ağır cezaya çarptırılması için davanın takipçisi olacağız"

Duruşma sonrası aile adına Yüksekova Haber'e açıklama yapan Karay ailesinin avukatı Av. Sevgi Korkmaz Karay, "İstanbul’da çalıştığı iş yerinde uğradığı saldırı sonucu katledilen evladımız Aydın Karay için başlatılan adalet arayışının, takipçisi ve bir parçası olarak bulunuyoruz. Adalet istediğimizi, adalet yerini buluncaya kadar ve failin en ağır cezaya çarptırılması için davanın takipçisi olacağız. Duruşmaya yaptığımız çağrı neticesinde Karay Ailesinin yanında olan tüm kurum ve kuruluşlar ile hukuk kurumları ve avukatlarımıza, hemşehrilerimiz, aile ve yakın dostlarımıza teşekkür ederiz" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.