Avustralya'da 23 ABD askerini taşıyan helikopter düştü

Avustralya'da 23 ABD askerini taşıyan helikopter düştü

ABD'li yetkililer, helikopterdeki askerlerden üçünün öldüğünü, beşinin durumunun ise ağır olduğunu duyurdu.

Avustralya'da eğitime katılan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) deniz piyadelerini taşıyan "V-22 Osprey" (askeri tiltrotor) tipi helikopterin düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre üç asker yaşamını yitirdi, beş asker ise ağır yaralandı.

Avustralya'da yayın yapan ABD News'ün Avustralya Savunma Bakanlığından aktardığına göre, 23 ABD deniz piyadesini taşıyan helikopter, Darwin kentinin kuzeyinde bulunan Melville Adası'na düştü.

Melville, Darwin ile birlikte 2 bin 500 askerin katıldığı tatbikatın gerçekleştirildiği Tiwi Adaları'nın bir parçası. ABD ve Avustralya, bölgede Çin'e karşı son yıllarda askeri iş birliğini artırdı.

Yaralılar

CNN'in haberine göre ise ABD deniz piyadelerinden bir yetkili, yaptığı yazılı açıklamada "Uçakta 23 kişi vardı. Üç kişinin öldüğünü teyit ettik. Royal Darwin Hastanesi'ne sevk edilen beş askerin ise durumu ağır," dedi.

Askerlerin eğitim için yola çıktıkları belirtilen açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Avustralya Başbakanı Anthony Albenese, düzenlediği basın toplantısında, "Hükümet ve Savunma Bakanlığı olarak amacımız, bu kazaya en iyi şekilde müdahale etmek ve bu zor zamanda elimizden gelen tüm yardımı yapmak," dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.