Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye kınama

Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye kınama

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'yi oybirliğiyle kınadı. AB'nin Kıbrıs'taki sondaj gerilimi konusunda Türkiye'ye karşı bir yaptırım çerçevesi üzerinde de uzlaştığı açıklandı.

Avrupa Konseyi, Barış Planı Harekatı nedeniyle Türkiye’yi kınadı. 28 üye ülkenin açıklamasında, Türkiye’nin harekatını ‘dramatik sonuçlara yol açtığı’ belirtildi.

Almanya ile Fransa’nın Türkiye’ye ortak silah ambargosu dayatılması girişimi ise Konsey’de karşılık bulmadı. Avrupa Birliği, silah ihracatının üyelerin ulusal kararı olduğu yönünde bir açıklama yaptı. Açıklamada bazı AB ülkelerinin harekat nedeniyle silah ihracatını durdurduğuna dikkat çekilip, “Üye ülkeler, Türkiye’ye silah ihracatlarıı konusundaki güçlü ulusal pozisyonlarına bağlıdır” denildi.

KIBRIS İÇİN YAPTIRIM ÇERÇEVESİ

Öte yandan, AB üyeleri Türkiye’nin Kıbrıs’taki sondaj faaliyetleri nedeniyle Türkiye’ye karşı bir yaptırım çerçevesi üzerinde uzlaştı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.