
Avaşin Deresi’ne kapılan İbrahim Kom 3. günde de bulunamadı
Yüksekova’da Avaşin Deresi’ne kapılan İbrahim Kom’u arama çalışmaları üçüncü günde de sonuçsuz kaldı. Çalışmalar, yarın 120 kişilik ekiple devam edecek.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde, Avaşin Deresi’ne kapılan İbrahim Kom’u arama çalışmaları üçüncü günde de sonuçsuz kaldı. Hakkari AFAD İl Müdür Vekili Ferit Güney, bugün gerçekleştirilen arama faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Güney, 100 kişilik bir ekibin katılımıyla sürdürülen çalışmaların, Jandarma Sualtı Arama Kurtarma timleri, UMKE, AFAD, 112 Acil Sağlık ekipleri, güvenlik güçleri, güvenlik korucuları ve çevre köylerden gelen vatandaşlar tarafından desteklendiğini belirtti. Ancak, yağış ve su seviyesinin yükselmesi nedeniyle bugünkü arama çalışmaları bir süreliğine ara verildi.
Ferit Güney, yarın sabah saatlerinde arama çalışmalarının 120 kişilik bir ekiple yeniden başlayacağını açıkladı. Güney, şu ana kadar yaklaşık 4 kilometrelik bir alanda ilerleme sağlandığını ve yarın 2,5 kilometrelik daha bir mesafenin taranmasının planlandığını ifade etti.
Güney, su seviyesinin düşmesinin arama çalışmalarını kolaylaştıracağını ve ekiplerin daha geniş bir alanda ilerleyebileceğini belirterek, "Umudumuz, ekiplerimizle birlikte gence en kısa sürede ulaşmak." dedi.
