Atina'da Çipras 'darbesi': Kritik isimler görevden alındı

Atina'da Çipras 'darbesi': Kritik isimler görevden alındı

Komu Yunanistan'da en az 91 kişinin hayatını kaybettiği büyük yangınların ardından, Başbakan Aleksis Çipras ölümlerden sorumlu gösterilen bir dizi ismi görevden aldı. Yunan kabinesinde de değişiklikler bekleniyor.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, en az 91 kişinin hayatını kaybettiği büyük yangınların faturasını kesmeye devam ediyor. Sivil Savunma Bakanı Nikos Toskas’ın ardından, merkezi hükümet tarafından kontrol edilen ve denetlenen emniyet, itfaiye ve sivil savunma müdürleri görevden alındı.

Başbakan Çipras’ın bizzat kararlaştırdığı yeni atamalara göre Vassilios Mattheopoulos, Sotirios Terzoudis’in yerine İtfaiye Müdürlüğü’ne getiriliyor. Düne dek Emniyet Müdür Yardımcısı olan Aristidis Andrikopoulos, 2016’da Syriza’nın Yunan polisi içindeki ‘yıldızlarından’ biri olarak bu görevi üstlenmişti. Öte yandan Sivil Savunma Genel Sekreteri Yannis Kapakis de istifa etti.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ DE BEKLENİYOR

Çipras’ın düğmeye basmasıyla beraber hükümetin üst kademelerinde de önümüzdeki süreçte önemli değişiklikler bekleniyor. Yunanistan basınına yansıyan son bilgilere göre, Çipras önümüzdeki günlerde, Uluslararası Selanik Fuarı’ndan hemen önce küçük ölçekli bir kabine değişikliğine gidecek. Yeni kabinede Dışişleri, Savunma, Maliye Bakanları gibi isimlerin yerlerini koruması, diğer bakanlıklarda ise önemli değişiklikler yaşanması bekleniyor. (Duvar)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.