Atatürk’ü Aşağılamaktan Kanal A’ya Ceza

Atatürk’ü Aşağılamaktan Kanal A’ya Ceza

RTÜK, CHP’nin siyah çelenkli eylemlerine neden olan Kanal A’daki programa oybirliğiyle ceza verdi; Atatürk’e yönelik sözleri aşağılayıcı buldu.

Radyo Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) ceza görmediği gerekçesiyle kurum önüne siyah çelenk bırakılmasına neden olan Kanal A televizyonunun “Resmi Tarihten Gerçek Tarihe” programına ‘’Atatürk’’ cezası verildi.

Geçen hafta karar yeter sayısına ulaşamadıkları gerekçesiyle kanalla ilgili işlemi bir sonraki toplantıya ertelediklerini açıklayan RTÜK, 22 Eylül'de kanalda yayımlanan programda Mustafa Kemal Atatürk için sarf edilen ‘Allahsız” türünden ifadeler nedeniyle oybirliğiyle kanala 12 bin TL idari para cezası verdi.

“Aşağılayıcı” yayından oybirliğiyle ceza

RTÜK, kararını, programda, “İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez” ilkesine aykırı yayın yapılmasına dayandırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) karar alamayan RTÜK’e yönelik siyah çelenkli protestoları, Ankara’da RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesiAli Öztunç’ın RTÜK binası içinde saldırı girişimine uğramasına neden olmuştu. Bir RTÜK çalışanı, Öztunç’un odasına girerek, “Atatürk’e sahip çıktığın kadar dine neden sahip çıkmıyorsun” diyerek Öztunç’a saldırmaya çalışmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.