Assange güvence istiyor

Assange güvence istiyor

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, İsveç'ten ABD'ye gönderilmeyeceğine dair güvence almak istiyor.

LONDRA - Güney Amerika ülkesi Ekvador'a siyasi iltica talep eden ve bir haftadır bu ülkenin Londra Büyükelçiliği'nde bulunan Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, İsveç'ten ABD'ye gönderilmeyeceğine dair güvence almak istiyor.

İsveç'te iki kadına tecavüz etmekle suçlanan ve İngiltere'de bu ülkeye iadesine karar verilen Assange, diplomatik garanti almaya çalışıyor.

40 yaşındaki Assange, İsveç'e hakkındaki tecavüz suçlamalarıyla yüzleşmek için gitmeye hazır olduğunu, ancak Stockholm'ün kendisini Wikileaks'in yayımladığı ABD Dışişleri Bakanlığına ait gizli belgelerle ilgili bu ülkeye göndermesinden korktuğunu söyledi.

Assange, Sydney Morning Herald gazetesine yaptığı açıklamada, "Birleşik Krallık, ABD ve İsveç'in ne gibi güvenceler sağlayacağının önemli olduğunu" kaydetti. 

Şişme yatakta uyuyor 

Öte yandan İngiliz basını, Assange'ın aylarca Ekvador'un Londra Büyükelçiliğinde kalabileceğini yazıyor. Ekvador'un Londra Büyükelçisinin geçen hafta konuyu görüşmek üzere ülkesine gittiğine dikkati çeken basın, Assange'ın geceleri Büyükelçilikte şişme bir yatakta uyuduğunu bildiriyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.