Askerden tutuklu gazeteciye: Kürtçe yasak, Türkçe konuş

Askerden tutuklu gazeteciye: Kürtçe yasak, Türkçe konuş

Tutuklu gazeteci Zeynel Bulut'un muayenesi, şikayetini Kürtçe anlatması üzerine askerler tarafından engellendi.

Diyarbakır'da 16 Haziran 2022'de 15 meslektaşıyla birlikte tutuklanan Xwebûn gazetesi editörü Zeynel Bulut, rahatsızlığı nedeniyle götürüldüğü Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'nde "Türkçe konuş" muamelesiyle karşı karşıya kaldı.

Bulut: Irkçılık yapmayın

MA'nın haberine göre, Bulut, 14 Mayıs'ta götürüldüğü hastanede şikayetini Kürtçe anlattı. Bunun üzerine, Diyarbakır 2 No'lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde görevli askerler, "Kürtçe konuşma, Türkçe konuş, Türkçe biliyorsun" diye müdahale etti.

Askerlerin müdahalesine tepki gösteren Bulut, "Irkçılık yapmayın, ben hangi dilde istersem o dilde konuşurum. Kürtçe benim ana dilim ve kendimi Kürtçe daha iyi ifade ediyorum. O yüzden de siz hangi dilde konuşacağıma karışamazsınız" dedi.

"Kürtçe yasak, Türkçe konuş"

Doktor ise "Hasta hangi dilde kendini iyi ifade ediyorsa o dilde konuşur" sözleriyle askerleri ikna etmeye çalıştı. Ancak askerler "Kürtçe konuşmak yasak neden anlamıyorsunuz, Türkçe konuşun" cevabını verdi.

Habere göre, askerler, yaşanan tartışmanın ardından muayene olmasına izin vermeden, bileklerini sıkacak şekilde Bulut'un ellerini kelepçeledi ve tutulduğu cezaevine geri götürdü.

Bulut, avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.