Asker kurşunuyla yaralanan genç: Darp ettikten sonra vurdular

Asker kurşunuyla yaralanan genç: Darp ettikten sonra vurdular

Van’ın İpekyolu İlçesinde geçen cumartesi günü sırtından vurularak hastaneye kaldırılan Mehmet Ali Nametoğlu hayati tehlikeyi atlatamadı.

Sokağa çıkma kısıtlaması sırasında askerlerin 'Dur' ihtirana uymadığı gerekçesiyle sırtından vurulan 20 yaşındaki Mehmet Ali Nametoğlu'nun tedavisi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi'nde devam ediyor.

Nametoğlu, geçen cumartesi günü otomobille Özalp ilçesinden Van'a doğru hareket halindeyken İpekyolu ilçesine bağlı Erçek Mahallesi'nde vuruldu. Ailesinin verdiği bilgilere göre, Erçek karakoluna bağlı askerler hayati tehlikeyi henüz atlatamayan ve iki gün içinde ameliyat olması beklenen Nametoğlu’nun ifadesini aldı.

Mezopotamya Haber Ajansı'na konuşan Mehmet Ali Nametoğlu, 6 Şubat Cumartesi sabahı ablasından gelen telefon üzerine yola çıktığını anlattı. Nametoğlu şunları söyledi:

"Bana rahatsız olduğunu söyledi. Kendisini hastaneye götürmemi istedi. Durumu acildi. Ben de Erçek askeri kontrol noktasına takılmamak için köy yollarından gitmeyi denedim. O sıra jandarmaların beni takip ettiğini fark ettim. Ben de köyün içine saklanmak için gittim. O sırada bana doğru yaklaştılar ve 'dur' ikazı verdiler. Bana 'yere yat, teslim ol' dediler. Ben de aynısını yaptım. İki el silah havaya sıktılar. Ondan sonra yanıma geldiler. Bana hakaret ettiler. Tokat attılar. Bana 'niye kaçtın' dediler. Ben de yasak saatlerdeyiz, ceza yememek için köye girdiğimi söyledim. Daha konuşurken o sıra belime silahla sıktılar. Ondan sonrasını da hatırlamıyorum. Pazartesi akşamı yoğun bakım servisinde uyandım."

BABA NAMETOĞLU: ŞİKAYETÇİYİZ

Baba İsmet Nametoğlu da oğlunun Van’da yaşayan kız kardeşinin "Gel beni acilen hastaneye götür, çok kötü durumdayım" demesi üzerine apar topar yola çıktığını ve aracının sigortasının olmaması nedeniyle Erçek Jandarma Karakoluna yakalanmamak için Keçanis köyünden Van’a ulaşmaya çalıştığını anlattı. Nametoğlu şunları söyledi:

“Van’da yaşayan kızım çok hasta olduğunu ve kendisini doktora götürmesini istiyor. Hem aracının ruhsatının olmaması hem de pandemi yasağı nedeniyle askerlere yakalanmadan Keçanis köyü yolundan Van’a ulaşmak istiyor. Ancak köyden geçerken başka kişilere yönelik kaçakçılık operasyonu yapan askerleri görünce kaçmamın daha kötü sonuçlara yol açacağını düşünerek aracından iniyor. Araçtan indiğim sırada askerlerin bağırarak ona doğru koştuğunu görüyor. Bir asker onu tokatlayarak yere indiriyor. Yüzükoyun dönmesini istiyorlar ve o da bunu yapıyor. Başka bir asker 4-5 metre mesafeden sırtına sıkıyor. Sırtından vurulduğumu anladığımda ‘Beni niye öldürdünüz, ben size ne yaptım' diyor. Onlar da 'Merak etme, korkma seni kurtaracağız' diyerek onu Özalp Devlet hastanesine götürüyorlar. Oradan da Van Araştırma Hastanesine sevk ediliyor.” 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum