Asgari ücret 4 bin 70 lira olacak duyumu geldi

Asgari ücret 4 bin 70 lira olacak duyumu geldi

Asgari ücretin bugün açıklanması beklenirken, Abdulkadir Selvi "Ankara’da bazı rakamlar konuşuluyor. Benim kulağıma 4 bin 70 TL gibi bir şey geldi" dedi.

Yeni asgari ücretin bugün ya da en geç bu hafta içerisinde belli olması bekleniyor. Türk-İş 4 bin TL'nin 'kırmızı çizgileri' olduğunu söylerken, işveren tarafı TİSK Başkanı Burak Akkol ise "3 bin 500 TL’yi geçtik, daha fazlası için çalışıyoruz" demişti. 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında, asgari ücrete ilişkin aldığı 'duyum'u aktardı.

Selvi, "Ankara’da bazı rakamlar konuşuluyor. Benim kulağıma 4 bin 70 TL gibi bir şey geldi. Dilerim daha çok olur ama ben duyduğumu söyleyeyim" diye yazdı.

Selvi ayrıca Nureddin Nebati'nin iş dünyası temsilcileri ve bankacılarla yaptığı toplantıdaki faiz tutumuna ilişkin de şunları aktardı:

Bazı bankacılardan gelen Merkez Bankası’nın faizler konusunda daha esnek olması önerisine Nureddin Nebati yanıt vermiş. Faizlerin düşürülmesi kararından kesinlikle geri dönüş olmayacağının altını çizmiş. İş dünyasıyla toplantıda en çok öne çıkan başlıklardan biri Nureddin Nebati’nin, “Faiz sarmalına izin verilmeyecek” sözü olmuş. 

Merkez Bankası politika faizini geçen ay yüzde 25'e indirmişti. TÜİK, kasım ayı enflasyonunu ise yüzde 21,31 olarak açıklamıştı. Enflasyonun, politika faizinin yüzde 6 üzerinde olması ise döviz kurlarının yükselmesinin ana etkenlerinden bir durumunda. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum