ASAL Araştırma anketi: Seçimin ikinci turunda hangi aday önde?

ASAL Araştırma anketi: Seçimin ikinci turunda hangi aday önde?

ASAL Araştırma haziran ayı anket çalışmasını yayımladı. Ankette cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda adayların alabileceği oy oranları da açıklandı.

ASAL Araştırma, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy verirsiniz?" anketinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Seçim anketinde, muhalefetin adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Abdullah Gül ve Selahattin Demirtaş isimleri yer aldı. 

Cumhur İttifakı'nın adayı olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçeneği gösterildi. Ankete oy verenlere ilk olarak açık uçlu bir soru soruldu

ASAL Araştırma açık uçlu soru olarak 'Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa kime oy verirsiniz?' diye sordu. Ankete göre sonuçlar şöyle:

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 30,5

Mansur Yavaş: Yüzde 17,2

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 8.4

Ekrem İmamoğlu: Yüzde 7.3

HDP'nin Edirne Cezaevi'nde bulunan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın oy oranı yüzde 6,5 iken İYİ Parti lideri Meral Akşener ise yüzde 6,8 oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise yüzde 1,4 olarak ölçüldü.

Açık uçlu sorular arasında AK Parti'den ayrılmış isimler de yer aldı. Ankete göre açık uçlu sorularda anılan isimler ve oy oranları ise şöyle:

DEVA lideri Ali Babacan: Yüzde 1.0

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu: Yüzde 0.4

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Yüzde 0.8

Kararsızlar: Yüzde 12.01

'Cumhurbaşkanı ilk turda belirlenmeyip ikinci tura Recep Tayyip Erdoğan ve Meral Akşener kalsa kime oy verirsiniz?' sorusuna ise Erdoğan'a yüzde 41.7 oy oranı çıkarken, Akşener'e ise yüzde 39.8 oy oranı çıktı.

Bu iki ismin karşı karşıya gelmesi durumunda 'Oy kullanmayacağım' diyenlerin oranı ise yüzde 18.5 oldu.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşı karşıya gelmesi durumunda ortaya çıkan oy oranını ise anket şirketi şöyle paylaştı:

Erdoğan: Yüzde 51..2

Kılıçdaroğlu: Yüzde 48.8

İkinci turda Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş ile Erdoğan'ın karşı karşıya gelmesi durumunda ise Erdoğan yüzde 50.5, Yavaş ise yüzde 49.5 oy alıyor.  Kararsız ise yüzde 15.9 oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması durumunda Recep Tayyip Erdoğan'a yüzde 39.7 oy alırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yüzde 37.4 oy alıyor. Erdoğan ve İmamoğlu karşı karşıya gelirse 'kararsızım' diyenlerin oy oranı da yüzde 22.9 oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan yüzde 37.5, Selahattin Demirtaş ise yüzde 25.6 oy alıyor.

'Oy kullanmayacağım' yüzde 36.9 olarak ölçüldü.

Ankette eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül seçenekleri de yer aldı. Seçimin ikinci turunda Erdoğan ve Gül'ün karşı karşıya gelmesi durumunda ortaya çıkan oy oranları ise şöyle:

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 39.0

Abdullah Gül: Yüzde 28.5 Oy

Kararsız: Yüzde 32.5 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.