'Arkadaş'ın ilk 3 dakikasını Oğuz Atay yazmış!

'Arkadaş'ın ilk 3 dakikasını Oğuz Atay yazmış!

Selçuk Orhan iddia etti: Oğuz Atay, Arkadaş filminin ilk 3 dakikasının senaryosunu yazdı.

Yazar Selçuk Orhan, Türkiye edebiyatının önemli isimlerinden Oğuz Atay’ın hayatını ve yazılarını tüm yönleriyle 100 soruda açıkladığı “100 Soruda Oğuz Atay” kitabında, Atay ile ilgili bilinmeyenleri okurlarıyla paylaştı.

Filmloverss’in haberine göre, bu bilinmeyenlerden biri de Atay’ın, Yılmaz Güney’in senaristliğini, yönetmenliğini yaptığı ve başrolünü üstlendiği “Arkadaş” filmindeki rolüne ilişkin oldu. Orhan, filminin ilk 3 dakikasının senaryosunu Oğuz Atay’ın kaleme aldığı iddiasında bulundu. Atay ve Güney’in arkadaş olduklarını belirtildiği kitapta, Güney’in Atay’dan borç istediği de iddia edildi. Kitapta bu bölüm, Yıldız Ecevit’in kaleme aldığı “Ben Buradayım” adlı kitabı referans gösterilerek okura sunuldu.

Atay’ın sinemayla kesiştiği diğer nokta ise “Korkuyu Beklerken” adlı kitabında yer alan Beyaz Mantolu Adam’ın bizzat Oğuz Atay tarafından filme çekilmesi. Filmin kurgu ve montaj aşamasında yakın arkadaşı Halit Refiğ’in yardımlarını alan Atay’ı, çekimler sırasında da bir başka arkadaşı Çetin Yalçın yalnız bırakmamıştı. Ancak film çekim ve montaj sürecinden sonra ortadan kaybolmuştu.

İKİ ESKİ ARKADAŞ…

1970’li yıllarda insanların yozlaşmasını anlatan, toplumun sınıflara ayrılmasını ve sınıflar arası mücadeleyi anlatan “Arkadaş” filmi, iki eski arkadaşın öyküsünü konu alıyordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.