Araştırma: Omicron 70 kat daha hızlı bulaşıyor

Araştırma: Omicron 70 kat daha hızlı bulaşıyor

Hong Kong'da yapılan bir araştırmaya göre, korona virüsünün Omicron varyantı 70 kat daha hızlı bulaşıyor. Varyant, bronşlarda çoğalıyor.

Korona virüsünün 'endişe verici' kategorisine alınan Omicron varyantının, orijinal virüse ve Delta varyantına kıyasla 70 kat daha hızlı yayıldığı tespit edildi. Hong Kong Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan araştırma, Omicron'la ilgili yeni bir bilgiyi de ortaya çıkardı.

Buna göre Omicron, akciğerden çok bronşlarda çoğalıyor ve akciğer dokularında çoğalma hızı, 10 kat daha yavaş. Uzmanlar, bu bulgunun hastalığın daha hafif geçirilmesinin bir göstergesi olabileceğini belirtti. Ancak araştırma ekininin lideri Michael Chan Chi-wai, hastalığın ağırlığının sadece virüsün ne kadar hızlı çoğalması ile değil, aynı zamanda bir kişinin bağışıklık tepkisiyle de ölçüldüğünü belirterek, daha ileri araştırmalar yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Michael Chan Chi-wai, "Aynı zamanda, çok daha fazla kişiyi enfekte ederek, kendisi daha az patojenik olsa da, çok bulaşıcı bir virüs olarak daha ağır hastalığa ve ölüme yol açabilir. Dolayısıyla, Omicron varyantının aşı ve geçmiş hastalıkla sağlanan bağışıklıktan kısmen kaçabildiğine dair önceki araştırmalarımızla birlikte düşünüldüğünde, Omicron varyantının genel olarak yarattığı tehdit ciddi" dedi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.