Araştırma: Covid-19 aşısı yaptırmayanların hastaneye yatma riski 29 kat fazla

Araştırma: Covid-19 aşısı yaptırmayanların hastaneye yatma riski 29 kat fazla

ABD Ulusal Hastalık Kontrol ve Engelleme Merkezleri'nin Covid'e yakalanan 43 bin 127 kişinin verilerine dair analizine göre, aşı yaptırmayanların hastaneye yatma riski 29 kat fazla.

ABD'de yapılan bir araştırma, korona virüsü aşısı olmayanların Covid-19 nedeniyle hastaneye yatma riskinin 29 kat fazla olduğunu ortaya koydu. araştırmaya göre, aşı olmayanların Covid'e yakalanma riski de beş daha yüksek.

Araştırma, ABD Ulusal Hastalık Kontrol ve Engelleme Merkezleri (CDC) tarafından 1 Mayıs- 25 Temmuz arasında Los Angeles'ta Covid'e yakalanan 43 bin 127 kişinin verilerinin incelenmesi ile yapıldı. Buna göre, Covid'e yakalanan bu kişilerin yüzde 71.4'ü aşı yaptırmamıştı. Aşı yaptırmayanların yüzde 8'inin durumu hastaneye yatacak kadar ağırdı; yüzde 1.5'i yoğun bakıma alındı ve yüzde 0.5'i entübe edildi. Aşı olanların ise yüzde 3'ü hastaneye yattı; yüzde 0.5'i yoğun bakıma alındı ve 0.2'si entübe edildi.

CDC'nin araştırmaya dair açıklamasında, Delta varyantının Los Angeles'ta yayıldığı dönemde aşı olmayanların 29 kat daha fazla hastaneye yattığı belirtilirken, aşıların Covid'in ağır geçirilmesini engellediği vurgulandı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.