Araştırma: 4 kişiden 1’inin geliri gıda ve kiraya yetmiyor

Araştırma: 4 kişiden 1’inin geliri gıda ve kiraya yetmiyor

Ekonomik zorluk içindeki halk arasında intiharlar yayılırken, vatandaşların yüzde 26.6’sı gıda ve barınma ihtiyaçlarını bile karşılayamaz durumda.

Pandeminin üçüncü dalgasını ağır kayıplarla geçiren Türkiye'de, halk büyük bir ekonomik bunalım içinde. Son bir yıldır yetersiz devlet destekleriyle alınan kapanma tedbirleri vatandaşı temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak noktaya getirdi. Her 4 vatandaştan 1'inin gıda ve barınma ihtiyacını bile karşılayamadığı Türkiye'de önceki gün 4 vatandaş ekonomik zorluklar nedeniyle intihar etti. Yoksulluk pandeminin de etkisiyle her geçen gün şiddetini artırırken, yapılan araştırmalar da vatandaşın geçim sıkıntısını net bir şekilde ortaya koyuyor.

GEÇİM MÜCADELESİ

Metropoll'ün ‘Türkiye'nin Nabzı Nisan ayı Araştırması’nın sonuçlarına göre, halkın yüzde 26.6'sı şu anki gelirleri ile temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığını dile getirdi.

Sözcü’den Sayime Başçı’nın haberine göre aylık geliri ile sadece gıda barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabildiğini açıklayanların oranı yüzde 53.6'da kalırken, bu sonuçlar her 10 kişiden 8'inin gelirleri ile ya çok zor geçindiğini ya da geçinemediğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, sadece yüzde 17.7'lik kesim pandemi şartları altında rahatça tüm ihtiyaçlarını karşılayıp geçinebiliyor.

Diğer taraftan gelirleri eriyen halkın yüzde 45.4'ü, muhalefet partilerinin “128 milyar dolar nerede?” kampanyasını olumlu buluyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.