Apple'ın satışlarında 'Türkiye' sıkıntısı

Apple'ın satışlarında 'Türkiye' sıkıntısı

Apple'ın CEO'su Tim Cook, Türkiye ve Rusya gibi pazarlarda sorunlar olduğunu, firmanın yıl sonu satış hedefini tutturamayacağını ifade etti.

İngiltere merkezli uluslararası haber ajansı Reuters’a açıklamalarda bulunan Apple CEO’su Tim Cook, bu yılki satış hedeflerine ulaşmalarını beklemediğini dile getirdi. Gelişmekte olan ülkelerde yaşanan ekonomik sıkıntıların hedeflerine ulaşmalarını engellediğini belirten Cook, borsayı gelen düşük satış rakamlarına hazırladı.

Apple'ın CEO'su Tim Cook bu yıl satış hedeflerini yakalayamayacaklarını söyledi. Cook, gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik sıkıntılardan dolayı hedefin tutmasını beklemediğini söyledi ve borsayı buna hazırladı.

Tahminlere göre Apple, aralık ayı ile sona erecek yılın son finansal çeyreğinde 91 milyar dolar gelir elde edecek.

"Gelişmekte olan pazarlarda sıkıntı var’" diyen Tim Cook ise yatırımcılara konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda sıkıntı yaşadıkları pazarları Türkiye, Hindistan, Rusya ve Brezilya olarak gösterdi.

Öte yandan Apple artık kaç cihaz sattığını çeyreklik periyotlarda açıklamama kararı aldı.

Apple Türkiye'de art arda yaptığı zamlarla gündem olmuştu. 7 TL'den dönen dolar/TL kurunun ardından Rahip Brunson'ın serbest bırakılmasıyla kurun 5.50 civarında seyretmesiyle birlikte Apple ürünlerinde indirim yaptı. Fakat bu indirime rağmen iPhone artık Türkiye'de herkesin ulaşabileceği bir teknolojik cihaz değil.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.