Apple telefon satışında Samsung'u geçti

Apple telefon satışında Samsung'u geçti

Geçen yılın son çeyreğinde en çok akıllı telefon satan marka 90 milyonu aşkın satışla Apple oldu. Uzun bir süre sonra Apple tarafından geçilerek ikinci olan Samsung'u, Çinli üç firma Huwawei, Xiaomi ve Oppo takip etti.

Uluslararası veri şirketi IDC'ye göre, dünyada 2020'nin son çeyreğindeki akıllı telefon satışında Apple, Samsung'u geride bıraktı. Bu süreçte Apple 90,1 milyon telefon sattı, pazar payı yüzde 23,4 seviyesine yükseldi. ABD'li şirketin son çeyrekte satışlarının artış oranı da yüzde 22 oldu. Apple bu dönemde iPhone 12’yi piyasaya sürmüştü. 

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung ise yı dönemde satışlarını yüzde 6,2 artırdı ve 73,9 milyon adet satış yaptı. Dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon satıcısının pazar payı yüzde 19,1 oldu.

385 MİLYONU AŞKIN TELEFON SATILDI

2020 yılının ekim-aralık döneminde küresel piyasada 385,9 milyon adet akıllı telefon satışı yapıldı. 2019'un ayı dönemine göre satışlar 16 milyon adet arttı. LG, Vivo, Nokia ve Blackberry gibi markalar satış sıralamasında gerilerde kalırken, Çinli üreticiler üst sıralara çıktı.

Apple ve Samsung'un ardından en çok satış yapan diğer 3 firma Çinli Huawei, Xiaomi ve Oppo oldu.

Çinli Xiaomi son çeyrekte 43,3 milyon telefon sattı ve satışlarını yüzde 32 artırdı. Pazar payı yüzde 11,2 olan şirketi, diğer Çinli üretici Oppo 33,8 milyon satışla ve yüzde 8,8 pazar payı ile takip etti. Son çeyrekte Huawei ise 32,3 milyon adet akıllı telefon sattı. Huawei'nin bu dönemdeki satışları önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 42,4 azalırken, pazar payı yüzde 15,2’den yüzde 8,4’e geriledi.  

LG, Vivo, Nokia ve Blackberry gibi markaların satışları ise 112,4 milyon adet oldu ve pazar payları yüzde 29,1 seviyesinde kaldı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.